okreni mlin na tuđu vodu

Ćuti predsjednica RS, ćuti i gradonačelnik Banjaluke, ali progovori Dodik: Evo šta je izjavio nakon policijske čizme po građanima...

Front25.12.18, 19:31h

Ćuti predsjednica RS, ćuti i gradonačelnik Banjaluke, ali progovori Dodik: Evo šta je izjavio nakon policijske čizme po građanima...
Prve riječi Milorada Dodika o današnjem okršaju do zuba naoružanih policijskih snaga i golorukog naroda upućene su na posve drugu adresu, te je srpski član Predsjedništva i ovu priliku iskoristio da cijelu situaciju okrene u drugom smjeru

 

 


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović pritajeno šuti i "mudro" čeka da se buka oko današnjih događaja u Banjaluci stiša, kao da se nikada dogodili nisu... Takav dojam se stiče jer se predsjednica, iako su je građani očekivali, nije pojavila na Trgu Krajine. Dala je tek kratku izjavu za RTRS, a za koga bi drugog, u kojoj je rekla da je u toku akcija policije i Tužilaštva te da oni rade svoj posao, a ona o tome ne može davati nikakve izjave.

 

Dok i novi gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić također ne progovara i ne izlazi pred građane, progovorio je lider SNSD-a i čovjek koji "vuče sve konce" u drugom entitetu.


Međutim, prve riječi Milorada Dodika o današnjem okršaju do zuba naoružanih policijskih snaga i golorukog naroda upućene su na posve drugu adresu, te je srpski član Predsjedništva i ovu priliku iskoristio da cijelu situaciju okrene u drugom smjeru. 


Tako je Dodik umjesto rješavanja problema u svojoj avliji, ustvari komentarisao Željka Komšića, odnosno odgovorio na njegov komentar današnjih nemilih scena u Banjaluci.   


Naime, Dodik smatra da je neumjesno da hrvatski član Predsjedništva uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u Republici Srpskoj, a još neumjesnije je, kako kaže, što to čini iz duboko političkih razloga.


- Stavljanje Policije Republike Srpske u kontekst ratnih dešavanja iz devedesetih godina prošlog vijeka, pokušaji njene diskreditacije optužbama za takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva - rekao je Dodik Srni.


On je ocijenio da su na taj način SDS i PDP dobili političkog partnera iz Federacije BiH za reformu policije o kojoj Komšić govori javno, a SDS i PDP kroz tragediju jednog mladića.


Komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci, Komšić je za federalne medije izjavio da "na sto treba vratiti pitanje reforme policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još