FOTO&VIDEO/ Sutra najavljeno novo okupljanje

Policija otjerala Banjalučane iz parka, građani pronašli zaklon u dvorištu crkve

Hronika25.12.18, 18:29h

Policija otjerala Banjalučane iz parka, građani pronašli zaklon u dvorištu crkve
Dio aktivista Pokreta "Pravda za Davida" je potom krenuo prema banjalučkoj pravoslavnoj crkvi, u centru grada te ušli u dvorište Hrama Hrista Spasitelja, gdje drže zapaljene svijeće u rukama

 

Građani, aktivisti grupe „Pravde za Davida“, večeras su se razišli, najavivši za sutra novo okupljanje i traženje istine o stradanju banjalučkom mladića Davida Dragičevića.

 

Podsjećamo, pripadnici policijske Jedinice za podršku večeras su pomjerili građane, aktiviste pokreta „Pravda za Davida“, iz Parka „Petar Kočić“, u kojem su se okupili nakon što su potisnuti s glavnog banjalučkog trga.

 

Iz policije su pozvali građane da se ne okupljaju, jer za to nemaju potrebne dozvole.

 

Dio aktivista Pokreta "Pravda za Davida" je potom krenuo prema banjalučkoj pravoslavnoj crkvi, u centru grada te ušli u dvorište Hrama Hrista Spasitelja, gdje drže zapaljene svijeće u rukama.

 

Policijske snage ne dozvoljavaju okupljanje ni na glavnom banjalučkom trgu, gdje su se od aprila mirno održavali skupovi na kojima se tražila istina o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

 

Njegov otac Davor jutros je priveden, jer nije prihvatio poziv policije i nije se odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

 

Davor Dragičević je tvrdio da je „vrh MUPRS-a umiješan u ubistvo njegovog sina“, a taj slučaj nije rasvijeljen.

 

I 17. decembra Dragičević je to ponavljao i na protestu ispred Narodne skupštine RS, iznoseći brojne optužbe i prijetnje na račun ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača i njegove porodice.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!