Video / grad prepun incidenata

Osim Šukala, uhapsili i Borenovića i Stanivukovića: Haos se nastavlja, naguravanje i psovanje posvuda...

Front25.12.18, 12:36h

Osim Šukala, uhapsili i Borenovića i Stanivukovića: Haos se nastavlja, naguravanje i psovanje posvuda...
Bivši poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Adam Šukalo se oglasio na svom Twitter profilu

 

U kratkoj objavi Adam Šukalo je napisao: ''Upravo su me uhapsili''. Adam Šukalo je kroz svoj rad i političko djelovanje bio žestoka opozicija Miloradu Dodiku, a posebno se posvetio podršci Davoru Dragičeviću i pokretu ''Pravda za Davida''.

 

Policija je danas privela predsjednika PDP-a Branislava Borenovića i poslanika te stranke Draška Stanivukovića, nakon što su na Trgu Krajine negodovali zbog postupaka policije i zahtijevali da ne ulaze u sukob s građanima, koji se okupljaju od jutros protestvujući zbog privođenja Davora Dragičevića. 

 

Stanivuković je optuživao policiju da hapsi građane, te u jednom momentu presjekao i policijsku traku, kojom je ograđen dio gradskog trga na kojem je Dragičević jutros parkirao svoj automobil. 

 

Borenović je pokušao da spriječi privođenja Stanivukovića, pa je policija privela i njega, uz negodovanje građana koji su okupljeni na Trgu Krajine, na kojem su pripadnici policijske Jednice za podršku. 

 

Nedugo zatim na glavni trg je došlo i vozilo “pauk” službe da ukloni Dragičevićev automobil. 

 

Iz banjalučke bolnice dostavili su saopćenje u kojem negiranju tvrdnje opozicije da je Davor Dragičević zadobio povrede prilikom privođenja - javila je Fena.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još