Poslije gostovanja ministra sigurnosti u emisiji 'Face to face'

Dodik odgovorio Mektiću: Prislušni uređaji su mu očito zakazali! Mene, ipak, više nešto drugo zabrinjava...

Front15.12.18, 19:36h

Dodik odgovorio Mektiću: Prislušni uređaji su mu očito zakazali! Mene, ipak, više nešto drugo zabrinjava...
Nisam vidio Mektića na sastanku koji sam imao sa Palmerom, rekao je Dodik

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić nije prisustvovao sastanku koji je imao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Matthewom Palmerom, pa ne zna da li i sada daje izjave prema instrukcijama obavještajne službe, kako to radi godinama, a kojoj su prislušni uređaji očigledno zakazali.

 

"Nisam vidio Mektića na sastanku koji sam imao sa Palmerom", rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne kako komentariše Mektićevu izjavu da je "Dodik rekao Palmeru da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Savjet ministara".

 

Dodik je istakao da više zabrinjava to što se Mektić, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar spoljnih poslova Igor Crnadak nisu juče odazvali na poziv predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović da u ozbiljnom političkom dijalogu najvažnijih predstavnika vlasti Srpske, zajedničkih institucija i civilnog sektora, budu usvojeni zaključci o pitanju NATO integracija, a zbog najave aktiviranja MAP-a.

 

"Da je došao na sastanak, sve bi mu bilo jasno", poručio je Dodik.

 

On je naglasio da su i Mektić i Šarović i Crnadak nedolaskom na taj sastanak jasno poručili kakav je njihov stav o tom pitanju, ali i kada je riječ o saradnji sa institucijama Republike u kojoj su birani na izborima.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik se sa Palmerom sastao 5. decembra u Sarajevu i rekao mu da postupanja predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama moraju da budu u okviru rezolucije Narodne skupštine Srpske o vojnoj neutralnosti i poručio da je za BiH najbolji proces demilitarizacije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još