Obavijestila ih SIPA

Oglasilo se Ministarstvo odbrane o hapšenju pukovnika OS BiH Ramiza Mićivode

Front11.12.18, 12:46h

Oglasilo se Ministarstvo odbrane o hapšenju pukovnika OS BiH Ramiza Mićivode
Podsjećamo, po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Sarajeva, jutros su uhapsili Ramiza Mićivodu (1969.) aktivnu djelatnu vojnu osobu Oružanih snaga BiH u činu pukovnika

 

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) obavjestila je danas Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine da je pripadnik Oružanih snaga (OS) BiH uhapšen po nalogu nadležnog tužilaštva. 

 

Povodom toga, Ministarstvo odbrane BiH obavještava javnost da su istražni organi Oružanih snaga BiH ranije došli do saznanja da je navedeni pripadnik OSBiH izvršio određene protivzakonite radnje.  

 

Postupajući po saznanjima istražni organi OSBiH su preduzeli zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti te o tome upoznali nadležno Tužilaštvo BiH.   

 

- MO i OSBiH će i u budućem periodu, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, poduzimati sve potrebne mjere i aktivnosti u cilju sprečavanja svih nezakonitih radnji od strane bilo kojeg pripadnika OSBiH, odnosno poduzimanju neophodnih radnji protiv svih vidova korupcije  - saopćeno je iz MOBiH. 

 

Podsjećamo, po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Sarajeva, jutros su uhapsili Ramiza Mićivodu (1969.) aktivnu djelatnu vojnu osobu Oružanih snaga BiH u činu pukovnika. 

 

Osumnjičeni je lišen slobode u okviru predmeta na kojem rade državno tužilaštvo i SIPA a odnosi se na kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti.  

 

On se tereti da je, u svojstu aktivnog pripadnika OSBiH u činu pukovnika, zlouporabio svoj službeni položaj i ovlaštenja, te od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti, koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!