Zbog ubistva Jamala Khashoggija

Turski tužilac izdao potjernicu za saudijskim zvaničnicima

Front05.12.18, 10:41h

Turski tužilac izdao potjernicu za saudijskim zvaničnicima
Odluka tužioca da izda potjernice za Asirijem i Qahtanijem odražava naš stav da saudijske vlasti nisu poduzele zvaničnu akciju protiv tih pojedinaca - izjavio je turski zvaničnik

 

Istanbulski glavni tužilac izdao je potjernicu za vodećim savjetnikom saudijskog de facto vladara i za čelnikom vanjske obavještajne službe pod sumnjom da su planirali ubistvo novinara Jamala Khashoggija, saopćila su u srijedu dvojica turskih zvaničnika. 



Ured tužioca zaključio je kako postoji "snažna sumnja" da su Saud al-Qahtani i general Ahmed al-Asiri, koji su smijenjeni s položaja u oktobru, među planerima Khashoggijevog ubistva 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. 



- Odluka tužioca da izda potjernice za Asirijem i Qahtanijem odražava naš stav da saudijske vlasti nisu poduzele zvaničnu akciju protiv tih pojedinaca - izjavio je jedan turski zvaničnik, prenosi Reuters.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!