Aktivacija i provođenje MAP-a

Komšić: Odluke Predsjedništva BiH po pitanju NATO-a jedini obavezujući dokumenti

Front05.12.18, 09:49h

Komšić: Odluke Predsjedništva BiH po pitanju NATO-a jedini obavezujući dokumenti
Komšić je podsjetio na Strategiju vanjske politike BiH koja je u martu tekuće godine usvojena od Predsjedništva BiH, a u čijim osnovama je istaknuto da nastavak provođenja aktivnosti u odnosu na NATO ostaje prioritet institucija Bosne i Hercegovine, te da će prioritetne aktivnosti biti prvenstveno usmjerene ka aktivaciji i provođenju MAP-a

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je ocjenu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o potrebi aktivacije Akcionog plana za članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u. 

 

Komšić je saglasan sa Stoltenbergom u pogledu prihvatanja ponude koju je NATO uputio Bosni i Hercegovini. 

 

Član Predsjedništva BiH ujedno poziva sve domaće političke aktere da ulože dodatne napore kako bi došlo do aktivacije MAP-a - saopćeno je iz državnog predsjedništva. 

 

Komšić je podsjetio na Strategiju vanjske politike BiH koja je u martu tekuće godine usvojena od Predsjedništva BiH, a u čijim osnovama je istaknuto da nastavak provođenja aktivnosti u odnosu na NATO ostaje prioritet institucija Bosne i Hercegovine, te da će prioritetne aktivnosti biti prvenstveno usmjerene ka aktivaciji i provođenju MAP-a. 

 

U tome smislu, strateške odluke Predsjedništva BiH predstavljaju jedini kredibilan i obavezujući dokument na osnovu kojih se može dalje postupati u procesu NATO integracija – navodi se u saopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!