Sastanak iza zatvorenih vrata

Hrvatski zvaničnici s Jensom Stoltenbergom razgovarali o BiH: Iz NATO-a imaju poruku za bh. lidere

Front27.11.18, 13:18h

Hrvatski zvaničnici s Jensom Stoltenbergom razgovarali o BiH: Iz NATO-a imaju poruku za bh. lidere
Naredni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a trebao bi se održati 4. i 5. decembra u sjedištu NATO-a u Briselu

 

Kako je hrvatskim medijima kazao sin bivšeg hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman, izborni zakon i jednakopravnost konstitutivnih naroda je bila jedna od glavnih tema razgovora hrvatskih zvaničnika sa Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO-a.

 

Iz NATO sjedišta u Briselu za N1 poručuju kako nemaju namjeru iznositi detalje zatvorenih razgovora generalnog sekretara sa drugim zvaničnicima, ali imaju poruku za bh. lidere.

 

"Ono što možemo reći jeste da pozivamo lidere u Bosni i Hercegovini da nastave konstruktivan rad na političkim, ekonomskim i odbrambenim reformama, od kojih će koristi imati svi građani. NATO nastavlja podržavati aspiracije Bosne i Hercegovine kada je u pitanju pristanje NATO-u, što će biti jedna od tema rasprave kad se ministri vanjskih poslova članica NATO-a sastanu u Briselu iduće sedmice", kazano je za N1 u sjedištu NATO-a u Briselu.

 

Naredni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a trebao bi se održati 4. i 5. decembra u sjedištu NATO-a u Briselu.

 

Napomenimo kako je nakon prošlosedmične rasprave na Vijeću za vanjske poslove Evropske unije Bosni i Hercegovini poručeno da se fokusira na reformske procese te da u okviru njih se riješi i pitanje izbornog zakona. Kao jedan od tri ključna prioriteta Evropska unija je stavila što brže formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!