video/ ovakav duel još niste gledali

Pljuštale optužbe i odbrane: Konaković - Bio si lav, sada si SDA! Efendić - Bio si premijer, a imaš DIF!

Front25.11.18, 11:33h

Pljuštale optužbe i odbrane: Konaković - Bio si lav, sada si SDA! Efendić - Bio si premijer, a imaš DIF!
Ova dva političara su u otvorenom i žestokom duelu izrekli neke od najjačih optužbi i odbrana

 

Gosti  Face to Face-a su bili Elmedin Konaković i Semir Efendić. Duel dvojice mladih i  najaktuelnijih političara Kantona Sarajevo planiran je od samog početka predizborne kampanje.

 

Ova dva političara su u otvorenom i žestokom duelu izrekli neke od najjačih optužbi i odbrana.

 

- ''Nisam se odazvao pozivu za debate ranije, prije izbora, jer sam vodio pozitivnu kampanju. Smatrao sam da debata nije neophodna. Daleko od toga da se bojim. Konaković je zasnivao kampanju na prozivanju drugih, a to nije dobar način. Nisam imao lični razlog. Jedan od razloga je bio što nikada nisam ubijedio Konakovića ni u šta. Dobro je da je Konaković napustio SDA, to je način ozdravljenja SDA. Nalazio je krivca, pričao priče, a rezultata nije bilo. Pokušava da ukrade nove četiri godine da bi obećavao. Zloupotrijebio je tešku situaciju u društvu. Izmislio krivce i okrivio ih za stanje  i baš na tome gradio kampanju. Nije jednostavno definisati problem, treba tražiti rješenja, a ne tražiti krivca kao Konaković'', odgovara Efendić.

 

- ''Cilj poziva na debatu je da pričamo o programima. Došao sam da pričamo o rješenjima. Dobro je da nismo u kampanji pričali ovako. Razgovaraćemo o svemu o čemu želi Efendić. Imam i lični razlog za ovu debatu. Bio je kritičar SDA, čovjek koji je bio za promjene, on je jedan od razloga zbog kojeg sam napustio SDA. Danas je s tim ljudima napravio dogovor. Bio je glasan prema Bakiru. SDA treba korjenite promjene'', rekao je Konaković.

 

Cijeli duel gledajte u videu:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još