u jeku napetih odnosa s kosovom

Vulin: Jedini način da Srbija prizna Kosovo jeste da Vučić bude srušen

Front24.11.18, 11:37h

Vulin: Jedini način da Srbija prizna Kosovo jeste da Vučić bude srušen
Ramush Haradinaj je ranije izjavio da carine od 100 posto na robu iz Srbije neće biti ukinute dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova

 

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da jedini način da Srbija prizna Kosovo jeste da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "bude srušen i zamijenjen nekim poslušnim i slabim".


"Kosovski premijer Ramush Haradinaj i oni iz međunarodne zajednice koji mu dopuštaju da uvodi takse i krši Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i CEFTA sporazum to znaju. Zato je uvođenje dažbina i pokazivanje sile prema Srbima u Kosovskoj Mitrovici dio iste akcije, koja za svoj cilj ima na prvom mjestu rušenje Vučića kao nužni preduslov za priznanje cjelovitog i jedinstvenog Kosova", istakao je Vulin.

 

On je u saopštenju za javnost poručio da kako će, međutim, "ideja nezavisnog Kosova trpjeti poraze dok Vučić vodi Srbiju, a to mu velike sile neće oprostiti", prenose beogradski mediji.

 

Ramush Haradinaj je ranije izjavio da carine od 100 posto na robu iz Srbije neće biti ukinute dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još