VIDEO/ Objavljen snimak sinoćnjeg hapšenja u Banjaluci

Incident na inauguraciji: Mladić i djevojka vikali 'ko je ubio Davida', policija maloljetnicu tereti za nošenje noža

Hronika20.11.18, 18:17h

Incident na inauguraciji: Mladić i djevojka vikali 'ko je ubio Davida', policija maloljetnicu tereti za nošenje noža
Danas je iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno da je djevojka s nožem u ruci krenula prema prostoru gdje su se nalazile štićene ličnosti

 

Jučer uoči zvaničnog početka inauguracije predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kod Palate Predsjednika RS došlo je do incidenta. Djevojka koja se nalazila u blizini Palate, uzviknula je “Ko je ubio Davida?”, a policija je reagovala i uhapsila je.

 

Nakon što su uhapsili nju, a dok je u Palati trajao koktel, policija ispred ove institucije dala se u potjeru za mladićem koji je, navodno, odbio da se legitimiše.

 

Mladića su policajci sustigli, uhapsili, a bili su vrlo odlučni u tome da spriječe snimanje - na mjestu događaja našao se kamerman BN Televizije.

 

Očevici tvrde da je mladić, nakon kraće rasprave s policijom, pokušao pobjeći, ali su ga policajci stigli, uhvatili i uz upotrebu sile, ugurali u auto.

 

Danas je iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno da je djevojka s nožem u ruci krenula prema prostoru gdje su se nalazile štićene ličnosti.

 

Prema nezvaničnim informacijama banjalučka policija je dobila dojavu od PU Doboj da je brat uhapšene maloljetnice prijavio da je ona u Banjaluku stigla s namjerom da povrijedi štićene ličnosti. Kod nje su pronašli nož dužine oštrice 10 cm.

 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!