Bojkotovali nastavak hitne sjednice

Forto: SDA je danas pokazala kako će se ponašati kad je u opoziciji - blokirati sve procese

Front20.11.18, 15:13h

Forto: SDA je danas pokazala kako će se ponašati kad je u opoziciji - blokirati sve procese
Edin Forto iz Naše stranke kazao je za Patriju da je identičan scenario bio 2014. godine kada je konstituirajuća sjednica Skupštine KS prekinuta nakon što su zastupnici preuzeli mandate, pa se onda formirala vlast

Zastupnici Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) koji su danas bojkotirali nastavak hitne sjednice Skupštine KS i nisu se vratili u salu nakon pauze tvrde da "ostale stranke provode pravnu gimnastiku". Sjednica je prekinuta jer je premijer KS Adem Zolj (SDA) povukao Nacrt Budžeta za 2019. godinu sa dnevnog reda. Danas je kazao da će Vlada KS u četvrtak ponovo razmatrati Nacrt budžeta KS za sljedeću godinu!?

 

On je optužio šest stranaka koje dogovaraju koaliciju i saradnju u Kantonu Sarajevo da prave "cirkus".

 

Edin Forto iz Naše stranke kazao je za Patriju da je identičan scenario bio 2014. godine kada je konstituirajuća sjednica Skupštine KS prekinuta nakon što su zastupnici preuzeli mandate, pa se onda formirala vlast.

 

- Ako tvrde da se sada radi nelegalno, onda su tada i oni radili. Ovo je samo pokazatelj kako se oni namjeravaju ponašati kad su u opoziciji, dakle blokirati sve procese – kazao je Forto za NAP.

 

Aljoša Čampara (SDA) kazao je da će se držati Poslovnika i zakona i neće dozvoliti da se manipulira javnost i prikupljaju politički poeni.

 

Iz Naroda i pravde danas su saopćili da je Zolj povukao Budžet KS jer su uočene brojne manjkavosti, te pozivaju sve političke subjekte koji učestvuju u radu Skupštine Kantona Sarajevo da se intenziviraju politički pregovori i izabere nova Vlada KS.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još