Potpredsjednik stranke poručio

Bjelica: Kompletno rukovodstvo SDS treba da podnese ostavku

Front17.11.18, 18:48h

Bjelica: Kompletno rukovodstvo SDS treba da podnese ostavku
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je ranije da koalicije sa SNSD-om nema

 

Kompletno rukovodstvo SDS-a bi trebalo da podnese ostavku, a unutarstranački izbori bi trebalo da se održe što hitnije, izjavio je potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milovan Bjelica, nakon današnje sjednice Glavnog odbora te stranke, objavio je BHT1.

 

Bjelica je rekao da je predao potpise jedne trećine članova Glavnog odbora koji su tražili zakazivanje Skupštine, koja po Statutu stranke mora biti zakazana u narednih deset dana, prenosi Patria.

 

Kako je rekao, on je 28 godina u SDS-u i ne namjerava napustiti tu stranku.

 

Na pitanje šta ukoliko zbog iznošenja svojih stavova bude i sam smijenjen, Bjelica je rekao da je sloboda govora zagarantovana, da ga nijedna funkcija ne zanima i da će se posvetiti svojoj lokalnoj zajednici.

 

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je ranije da koalicije sa SNSD-om nema.

 

„SDS neće prevariti svoje birače“, rekao je Govedarica, dodajući da će na državnom nivou Srpska demokratska stranka „podržati sve ono što je u interesu Republike Srpske i bit će protiv svega onoga što je usmjereno protiv Republike Srpske.“

 

Govedarica je Glavnom odboru predložio, kako je naveo, raspuštanje Gradske organizaciju SDS-a u Doboju, nakon koaliranja sa SNSD-om.

 

„Moramo da zauzmemo stav kako i na koji način ćemo da tretiramo poslanike iz Doboja jer su se već izjasnili da neće učestvovati u radu Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a – rekao je on ističući da će zbog nestatutarnosti biti stavljeni van snage zaključci dobojskog SDS-a, da oni idu u vlast u RS i na nivou BiH.“

 

Sjednici GO prisustvuju svi članovi  gradskih odbora, izuzev šest članova Glavnog odbora SDS -a iz Doboja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!