Povodom smjene dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu

Dr. Ismet Gavrankapetanović: Tražim javno izvinjenje od premijera Adema Zolja

Hronika13.11.18, 21:03h

Dr. Ismet Gavrankapetanović: Tražim javno izvinjenje od premijera Adema Zolja
Prema Zakonu, Upravni odbor bi sada trebalo da donese odluku o prijevremenom razrješenju dekanese

 


Kao što je prekjučer i najavio, rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj, danas je suspendovao dekanesu Medicinskog fakulteta prof. dr. Semru Čavaljugu i obavijest o tome, na samome kraju radnog vremena, poslao na taj fakultet, članovima UO UNSA i nadležnom Ministarstvu obrazovanja i nauke KS-a.

 

Prema Zakonu, Upravni odbor bi sada trebalo da donese odluku o prijevremenom razrješenju dekanese, a njenu funkciju će u međuvremenu obavljati neki od prodekana Medicine, najvjerovatnije prodekan finansija.

 

Rektor Škrijelj danas nije htio ništa govoriti ovim povodom, a prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, kojeg dekanesa Čavaljuga nije htjela vratiti na Medicinski fakultet, po cijenu suspenzije, rekao je za Oslobođenje da mu je drago što rektor brani dostojanstvo i neovisnost UNSA.

 

No, Gavrankapetanović očekuje od premijera Kantona Sarajevo Adema Zolja da mu se javno izvini zbog rješenja njegovog ministra Kazazovića, a kojim je, kao što je poznato, Kazazović stao na stranu dekanese, odnosno bio protiv toga da se prof. Gavrankapetanović vrati u nastavni proces na Medicinski fakultet.

 

Podsjećamo i na to da je dekanesa Čavaljuga krajem prošle sedmice najavila javno obraćanje povodom posljednjih dešavanja, ali do danas nije ga bilo.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još