nakon ponovnih brojanja glasačkih listića

CIK BiH donio TRI odluke o izmjenama utvrđenih izbornih rezultata: Evo o čemu se radi

Hronika29.10.18, 17:01h

CIK BiH donio TRI odluke o izmjenama utvrđenih izbornih rezultata: Evo o čemu se radi
Centralna izborna komisija BiH danas je uvažila i žalbe tri politička subjekta na odluku o odbijanju zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića i naredila Glavnom centru za brojanje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića

 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela tri odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2018. godine. 

 

Odluke su uslijedile nakon ponovnih brojanja glasačkih listića obavljenih u Glavnom centru za brojanje i nakon primjene člana 10.1 stav (3) i člana 11.1 stav (2) Izbornog zakona BiH koji se odnose na zastupljenost konstitutivnih naroda u Predstavničkom domu PFBiH i Narodnoj skupštini RS.

 

Odluke će do kraja dana javnosti biti dostupne na web stranici CIK BiH, www.izbori.ba

 

Centralna izborna komisija BiH danas je uvažila i žalbe tri politička subjekta na odluku o odbijanju zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića i naredila Glavnom centru za brojanje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića kako slijedi: 

 

- Biračka mjesta 106A007 i 106A030 za skupštinu Kantona 10 po kandidatima političkog subjekta SDP BiH; 

- Biračka mjesta 002A028A, 002A029 i 002A033A za skupštinu Unsko-sanskog kantona po kandidatima političkih subjekata A-SDA-Pomak-Zajedno i SDA; 

- Biračko mjesto 167A007 iz izborne jedinice 7 za Predstavnički dom PFBiH po kandidatima političkog subjekta Stranka za BiH. 

 

Kako je saopćeno iz CIK-a ponovnim brojanjima mogu prisustvovati akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje i kandidati koji se pojavljuju na glasačkim listićima koji se ponovno broje. 

 

Termin i dinamiku navedenih ponovnih brojanja utvrdit će direktor Glavnog centra za brojanje.               

                                              

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!