Članstvo se podijelilo, Dobojlije napustile zasjedanje

Burno na maratonskoj sjednici SDS-a: Evo ko hoće u koaliciju sa SNSD-om, a ko neće!

Front29.10.18, 08:34h

Burno na maratonskoj sjednici SDS-a: Evo ko hoće u koaliciju sa SNSD-om, a ko neće!
Dobio je mandat da formira tim koji će biti zadužen za analizu izbrornog rezultata, a za decembar je najavio raspisivanje odluke o redovnim unutarstranačkim izborima

 

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da iz Saveza nezavsnih socijaldemokrata (SNSD) nisu dobili zvaničnu ponudu za koaliciju te da o tome nisu juče ni razgovarali na višesatnoj sjednici Glavnog odbora stranke. 

 

Kaže da mu je to stranačko tijelo dalo povjerenje da radi na jedinstvu stranke, a Predsjedništvo SDS-a “da optimalno pozicionira stranku, vodeći računa o izbornoj platformi i načelima i programskim principima, koji su rečeni tokom izborne kampanje”. 

 

- Na tim programskim principima spremni smo da razgovaramo s drugim političkim strankama – rekao je Govedarica, nakon osmosatnog zasjedanja Glavnog odbora SDS-a. 

 

Dobio je mandat da formira tim koji će biti zadužen za analizu izbrornog rezultata, a za decembar je najavio raspisivanje odluke o redovnim unutarstranačkim izborima. 

 

Kaže da u Glavnom odboru SDS-a smatraju da su izbore, 7. oktobra, pratile brojne neregularnosti, o čemu su dostavili dokaze Centralnoj izbornoj komisiji, koja ih je odbila te će uputiti žalbe i prigovor kod drugih nadležnih institucija. 

 

Govedarica je izrazio žaljenje što su članovi Glavnog odbora SDS-a iz Doboja u jednom mometu napustili sjednicu, te je najavio da će s njima razgovarati narednih dana. 

 

Svi članovi i dva potpredsjednika GO SDS-a iz regije Doboj napustili su sjednicu Glavnog odbora SDS-a, među kojima i Boris Јerinić, aktuelni zamjenik ministra odbrane BiH, koji je kao razlog naveo to da atmosfera nije bila demokratska. 

 

Za pojedine medije u RS je kazao i da je na sjednici kritikovan dobojski SDS, umjesto diskusije o odgovornosti stranačkog rukovodstva za najlošiji izborni rezultat u istoriji. 

 

Previranja u SDS-u intenzivirana su nakon izbora, posebno zbog pitanja da li će ta stranka pristati na koaliciju s SNSD-om na nivou BiH. 

 

Za razgovore s SNSD-om u proteklom periodu su se javno izjasili funkioneri SDS-a iz prve postave stranke, Mićo Mićić, Obren Petrović, Milovan Bjelica

 

Protiv te koalicije su se juče izjasnili i pojedini članovi banjalučkog odbora SDS-a, dajući podršku Govedarici, koji je prekjučer smijenio potpredsjednika SDS-a Kostadina Vasića, nakon njegovih tvrdnji da Govedarica, Mladen Bosić, Dragan Mektić i Aleksandra Pandurević “po nalogu nekih međunarodnih bezbjednosnih agencija, rade protiv srpskog jedinstva”. 

 

U blizini banjalučkog sjedišta SDS-a sinoć je intervenisala i policija, te pretresla dva automobila novosadskih registarstkih oznaka, ali nisu zvanično potvrdili da li to ima veze s nekim ljudima bliskim ovoj stranci. 

 

Govedarica je rekao da ne zna šta se dešavalo, ali da, kako je naveo, mora da vodi računa o svojoj bezbjednosti.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!