i prije dvije godine pucao na policiju

Procurilo prvo ime automafijaša na kojeg se sumnja da ima veze sa ubistvom sarajevskih policajaca, a on tvrdi...

Hronika28.10.18, 09:37h

Procurilo prvo ime automafijaša na kojeg se sumnja da ima veze sa ubistvom sarajevskih policajaca, a on tvrdi...
Odranije je poznat MUP-u KS , jer je zajedno s Bojanom Košarcem i Savom Petričevićem, svi iz Mokrog kod Pala, imao obračun vatrenim oružjem s policijom Kantona Sarajevo na Termalnoj rivijeri na Ilidži 4. avgusta 2016. godine

 


 


Kako se neslužbeno doznaje, MUP Kantona Sarajevo, iako to nisu mogli zvanično potvrditi ni u policiji ni Tužilaštvu KS, raspisao je potragu za Nj. M, jer se dovodi u vezu s ubistvima dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, piše Avaz.
 

Kako Avaz saznaje iz izvora bliskih istrazi, osoba Nj. M. se već javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se navodno nalazi na Zlatiboru te tvrdi da nema veze s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca.


On je od ranije poznat policiji, jer je zajedno s Bojanom Košarcem i Savom Petričevićem, svi iz Mokrog kod Pala, imao obračun vatrenim oružjem s policijom Kantona Sarajevo na Termalnoj rivijeri na Ilidži 4. avgusta 2016. godine.


Do okršaja je došlo kada su njih trojica pokušali obiti BMW. Ubrzo ih je okružila policija, ali su se odbili predati pa su zapucali na policajce.


U tom okršaju je ranjen Petričević, koji je 25 dana poslije umro u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.


U međuvremenu su podignute optužnice protiv B. K i Nj. M..


Dosta pripadnika MUP-a KS smatra i da je patrola na Alipašinom Polju napadnuta jer su se nedavno, također, na području sarajevske općine Novi Grad policajci sukobili s automafijašima. Tada je, navodno, ranjen jedan kradljivac, a automafijaši su pobjegli na područje RS. Ovaj slučaj nikada nije rasvijetljen.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još