Gradonačelnik u obraćanju građanima

Abdulah Skaka nakon pucnjave na Alipašinom Polju: Nije ovo prvi put da se napada policija u Sarajevu...

Hronika26.10.18, 12:05h

Abdulah Skaka nakon pucnjave na Alipašinom Polju: Nije ovo prvi put da se napada policija u Sarajevu...
Gradonačelnik Sarajeva ističe da je krajnje vrijeme da se zaštite životi i imovina građana, ali i profesionalaca, koji su najveća vrijednost naše države


 

Uime svih građana Sarajeva, gradonačelnik  Abdulah Skaka pozvao je institucije, posebno pravosudne, da hitno rasvijetle stravičan zločin, u kojem je jutros na Alpašinom Polju došlo do ubistva i ranjavanja policajaca.   


- Duboko sam ožalošćen i ogorčen zbog činjenice da je u našem gradu život izgubio čovjek, naš sugrađanin, profesionalac koji je na svom radnom mjestu hrabro štitio miran san svih nas. Porodici poginulog policajca upućujem iskrene riječi saučešća. Nadam se da će borba za život drugog hrabrog policajca biti uspješna, jer svaku narednu sekundu borbe za njegov život dijelimo i iskreno se molimo za njegov oporavak - navodi Skaka u današnjem saopćenju. 


Dodaje da je krajnje vrijeme da se zaštite životi i imovina građana, ali i profesionalaca, koji su najveća vrijednost naše države. 


- Policija čini nadljudske napore, a jutrošnja  reakcija hrabrih policajaca to i potvrđuje. Ali, neophodna im je podrška, saradnja i zaštita cjelokupnog sigurnosnog i pravosudnog aparata u Sarajevu i u državi. Ovo nije prvi slučaj da policajci u Sarajevu bivaju napadnuti na dužnosti, a šta tek onda reći za građane i njihovu imovinu - ukazao je Skaka, te poručio da samo pravda može donijeti trajnu sigurnost građanima i glavnom gradu BiH.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!