video/ zatekli ih u krađi auta

Drama u Sarajevu: Automafijaši na Alipašinom Polju zasuli rafalnom paljbom policajce, jedan ubijen, drugi se bori za život!

Hronika26.10.18, 07:15h

Drama u Sarajevu: Automafijaši na Alipašinom Polju zasuli rafalnom paljbom policajce, jedan ubijen, drugi se bori za život!
Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje

 

U sarajevskom naselju Alipašino Polje, C faza, naspram tržnog centra Bingo, jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije kalašnjikov, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje, javlja Avaz.


Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje, te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.


Kako Avaz nezvanično saznaje, život je na zadatku izgubio dugogodišnji, iskusni policajac Adis Šehović, a ranjeni policajac je Davor Vujnović. Kako javlja reporter sa lica mjesta, prema dosadašnjim saznanjima, automafijaši su se dovezli s dva automobila, Range Roverom i crnim Golfom V. 


Tokom noći, sumnjaju istražitelji, pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području Općine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali, pobjegli su u pravcu OŠ Meša Selimović. Odmah je putem radio veze obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi. 


Na licu mjesta nalaze se na desetine policajaca te su sve smjene dignute, i MUP KS sve raspoložive snage dao je u potragu za počiniocima.  


Na licu mjesta bili su i policijski komesar Mevludin Halilović i minista unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.


Više fotografija sa lica mjesta pogledajte ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još