VIDEO/ Novi jezivi detalji o smrti Jamala Khashoggija

Pojavio se novi snimak: Saudijci pale dokumente dan nakon ubistva novinara

Hronika23.10.18, 08:26h

Pojavio se novi snimak: Saudijci pale dokumente dan nakon ubistva novinara
Turska televizija A Haber objavila je juče snimku na kojoj se vidi kako zaposlenici konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu spaljuju dokumente i to samo dan nakon što je novinar ušao u zgradu konzulata

 

Iz dana u dan objavljuju se jezivi detalji o smrti saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

 

Turska televizija A Haber objavila je juče snimku na kojoj se vidi kako zaposlenici konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu spaljuju dokumente i to samo dan nakon što je novinar ušao u zgradu konzulata. Nakon toga više nikada nije viđen.

 

 

Snimke su navodno nastale u neposrednoj blizini konzulata, u kompleksu Levent u Istanbulu. Prikazuju trojicu muškaraca kako pale papire u kanti za smeće.

 

CNN objavio snimku: Jedan od Saudijaca nosio je odjeću ubijenog novinara

 

Podsjetimo, jedan od 15-orice Saudijaca koje se sumnjiči za smrt novinara Jamala Khashoggija nosio je njegovu odjeću, a snimile su ga kamere, objavio je danas CNN pozivajući se na turske izvore.

 

Po riječima turskog službenika koji je pričao s novinarima CNN-a, snimke na kojima Saudijac nosi odjeću novinara nastale su na dan njegova ubistva, 2. oktobra.

 

CNN je došao u posjed snimki, a na njima se vidi čovjek koji izlazi na stražnja vrata konzulata. Na sebi je imao novinarovu odjeću, naočale i lažnu bradu.

 

jamal-khashoggi

 

Isti je čovjek u istoj odjeći, pišu turski mediji, nekoliko sati kasnije viđen kod svjetski poznate Plave džamije u Istanbulu.

 

Čovjek na snimci identificiran je kao Mustafa al-Madani te je bio dio skupine za koju istražitelji sumnjaju da je izvršila ubistvo novinara.

 

Turski istražitelji smatraju da je Madani, koji je iste visine i građe kao ubijeni novinar, trebao poslužiti kao dvojnik ubijenog novinara i tako pomoći u prikrivanju planiranog zločina.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!