SDP BiH poziva domaće i međunarodne institucije da reaguju

Osnova za formiranje vlasti ne mogu biti lažirani rezultati, izborni proces je u potpunosti kompromitiran!

Front20.10.18, 14:15h

Osnova za formiranje vlasti ne mogu biti lažirani rezultati, izborni proces je u potpunosti kompromitiran!
S obzirom da je izborni proces u potpunosti kompromitiran aferama, incidentima i zloupotrebama, SDP još jednom insistira da prije konstituiranja vlasti budu raščišćene i otklonjene sve nepravilnosti i nezakonitosti koje su evidentne, stav je te stranke

 

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine pozvala je domaće i međunarodne institucije da pokažu opredijeljenost u zaštiti demokratskog poretka pridruživanjem legitimnim zahtjevima za utvrđivanjem stvarnih izbornih rezultata koji odražavaju volju birača, a ne stranačkih brojača u biračkim odborima i izbornim komisijama.

 

SDP BiH od predstavnika međunarodne zajednice očekuje da "pruže nedvosmislenu podršku pozivu brojnih političkih subjekata i nevladinih organizacija za adresiranje i rasvjetljavanje devijacija i manipulacija izbornim procesom u BiH".

 

- S obzirom da je izborni proces u potpunosti kompromitiran aferama, incidentima i zloupotrebama, SDP još jednom insistira da prije konstituiranja vlasti budu raščišćene i otklonjene sve nepravilnosti i nezakonitosti koje su evidentne - stav je te stranke.

 

Mišljenja su da će se tek nakon utvrđivanju tačnih i istinitih izbornih rezultata svi moći posvetiti pitanju uspostave demokratski legitimirane vlasti, a u ovim procesima očekuju i podršku i doprinos predstavnika Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!