Emir Kusturica, budući savjetnik Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH

'Nemam uvid u to šta se dešava u Sarajevu i nemam rđave namjere prema ljudima koji žive tamo'

Front20.10.18, 11:21h

'Nemam uvid u to šta se dešava u Sarajevu i nemam rđave namjere prema ljudima koji žive tamo'
Imam samo želju da Dodiku pomognem pošto je vidljivo da je jedini on ostao iz one političke garniture koja je prije rata vjerovala da mi možemo da izvedemo reforme i da nam za to nisu potrebni stranci", rekao je Kusturica za "Politiku"

 

Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je da nema uvid u to šta se dešava u Sarajevu i da ''nema rđave namjere prema ljudima koji žive tamo'', već samo želju da pomogne novoizabranom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

 

"Imam samo želju da Dodiku pomognem pošto je vidljivo da je jedini on ostao iz one političke garniture koja je prije rata vjerovala da mi možemo da izvedemo reforme i da nam za to nisu potrebni stranci", rekao je Kusturica za "Politiku", javlja Srna.

 

Prema njegovim riječima, Dodik je ostao vjeran toj politici i izveo poduhvat u kome Republika Srpska stoji ''kao regionalna država'', gdje su infrastrukturni zahvati izvedeni uspješno.

 

"Možda njegovo iskustvo može pomoći", rekao je Kusturica.

 

Podsjećamo, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i budući član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savjetnika.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još