Predsjednik SDP-a Stolac optužuje rukovodstvo svoje stranke

Rasprava Mahmutćehajića i piši-briši Mikulića o izbornoj prevari u vrhu SDP-a: 'I sami su krali, organizirali, isfinansirali...'

Front12.10.18, 14:55h

Rasprava Mahmutćehajića i piši-briši Mikulića o izbornoj prevari u vrhu SDP-a: 'I sami su krali, organizirali, isfinansirali...'
Facebook prepiske traju nekoliko dana, a u njih je uključen i Zoran Mikulić, predsjednik SDP-a HNK

 


Demir Mahmutćehajić, predsjednik SDP-a Stolac, optužio je vrh svoje stranke za izborne malverzacije. U prepisci na Facebooku posebno se obraća Zoranu Mikuliću, svom stranačkom kantonalnom predsjedniku.

 

Mahmutćehajić je prije tri dana na svom Facebook profilu napisao da "prati zadnja dva dana kako 'gubitnici' izbora sada dižu frku oko izbornih krađa, te da ovdje misli i na sami vrh svoje partije, jer ništa nisu na vrijeme uradili da spriječe izborne krađe".

 

- Mi smo, iz SDP Stolac, mnogo više od naših mogućnosti, dokazali nezakonitosti i nepravilnosti, stogodišnjake na spiskovima, mrtve, kupovinu biračkih odbora... i nisu nas htjeli ni saslušati. Poruka iz Stoca je: "Vrijeme je da se konačno probudite iz dugogodišnjeg bunila i počnete slušati bazu, članove i ljude koji su na terenu!" Nije dovoljno tražiti ponovno brojanje glasova za Predsjedništvo. Evo, tvrdim da mi je u Mostaru ukradeno 1.000 preferencija! Hoćete li nam pomoći da to dokažemo? Ili ćete nastaviti voditi brigu samo o sebi i svojima? Pozdrav iz Stoca, možda pokorenog grada, ali nepokorenih građana, napisao je Mahmutćehajić.

 

 

Na ovaj status regaovao je Zoran Mikulić, predsjednik SDP-a HNK.

 

- Neće ti pomoći jer su ih i sami oni krali, organizirali, isfinansirali i instruirali tu krađu, napisao je Mikulić.

 

zoran-mikulic-komentar

 

Međutim, nakon što je optužio rukovodstvo svoje stranke, Mikulić je, prema Mahmutćehajićevim navodima, komentar izbrisao.

 

- Jučer sam objavio post o tome kako je vrh moje partije namjerno ignorisao sve naše dokaze iz Stoca o pripremi izborne krađe. Nisam ih optužio za izbornu krađu. To je u prvom komentaru uradio Zoran Mikulić, predsjednik KO SDP BiH HNK. Iako je nakon povratka iz Sarajeva, i obavljenog razgovora sa rukovodstvom, izbrisao komentar želim da ga podsjetim zašto on ne može obnašati nikakvu funkciju. Jednostavno, ako ne možeš stati iza svoga statusa kako bi mogao nešto odgovorno obavljati. Druže Mika, objasni nam javno ko krade, šta krade, kome krade, kako i na koji način! Pripremam dokaze i materijale za SIPU, pa ako ne zbog nas, ljudi kojima si "predsjednik", objasni radi sebe da ne bi odgovarao SIPI! Smrt fašizmu, kriminalu i lopovluku!, napisao je Mahmutćehajić.

 

 

Posljednji post objavio je jutros, u kojeg također uključuje Mikulića.

 

- Pričao mi je Vlastimir Mijović-Vlasta, dok smo se vozili od Sarajeva do Vlašića, kako su on, i još neki moćni ljudi, pred izbore 1990. godine predlagali rahmetli Nijazu Durakoviću, najmoćnijem čovjeku SRBiH, da iskoristi svoju moć i "utiče" na rezultate izbora. Priča Vlasta kako je to rahmetli Nijo kategorično i sa gnušanjem odbio. Veliki Nijo, rahmet mu duši!

 

Zoran Mikulić, zašto si ponovo obrisao svoj komentar sa moje objave? Sa tim si obrisao i sve odgovore koje si dobio na prljave optužbe i laži. Ko ti je naredio da obrišeš komentar? Je li isti oni sa kojima si prekjučer u Sarajevu dogovorio da ti porastu preferencije u Konjicu, pa si sada tako raspoložen, jer izgleda da ćeš "Ti" ipak proći. Koliko ćeš nas puta sve još prodati? Hoćeš li odgovoriti ko krade, kako krade, kome kradu, zašto kradu? Zorane Mikuliću, neću odustati i sve ću iznijeti javno, jer za mene su pravda i istina najvažniji! Za ove što govore da se radi o začešljavanju znam da ne mislite na mene, jer nemam kose. Isto tako vrlo dobro znate da ću u zatvor 18 mjeseci zbog SPRIJEČAVANJA izborne krađe! Sad bih trebao šutiti zato što kradu "naši", napisao je Mahmutćehajić, dodavši kako to "ne tvrdi on, nego piši-briši Zoran Mikulić", uz prikaz obrisanih Mikulićevih komentara.


(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!