'Izbori su brutalno pokradeni'

Govedarica: Ivanić i ja ne idemo na sastanak s Dodikom, nego na trg kod Davora Dragičevića

Front10.10.18, 18:31h

Govedarica: Ivanić i ja ne idemo na sastanak s Dodikom, nego na trg kod Davora Dragičevića
Govedarica kaže da s „vođom režima nema namjeru da pregovara o bilo čemu“

 

Lider SDS-a Vukota Govedarica potvrdio da neće ići na razgovore na koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik pozvao njega i počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanić.

 

Govedarica je kazao da je razgovarao s Ivanićem, i umjesto kod Dodika, danas će otići na trg gdje više od šest mjeseci protestvuje Davor Dragičević i grupa „Pravda za Davida“.

 

Tvrdi da ne želi sastanak s "čovjekom koji se u RS-u nalazi na čelu režima, koji je od SDS-a pokušao da napravi terorističku organizaciju, prijetio i zastrašivao građane, a od porodice Dragičević napravio neprijatelje RS i zajedno s institucijama, napravio sve da ne dođe do istine kod je ubio Davida Dragičevića“.

 

Govedarica kaže da s „vođom režima nema namjeru da pregovara o bilo čemu“.

 

Istakao je da će se organi SDS-a izjasniti o mnogim stvarima, ali da je to njegov izričit stav da s Dodikom, kojeg optužuje da je „brutalno pokrao volju naroda u RS-u, nema razgovora, niti kafe“.

 

Kazao je da Savez za pobjedu i dalje smatra da je na sceni izborna krađa te traže da se izvrši brojanje glasova za nivo predsjednika RS-a, gdje je broj nevažećih glasačkih listića, po riječima Govedarice, veći od 42.000.

 

- Izbori su brutalno pokradeni i tražimo da se utvrdi istina – rekao je Govedarica na konferenciji za novinare Savaza za pobjedu.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!