Nakon izbora, Denis Stojnić pojasnio

'Iznenađen sam da što dobio i jedan glas, gotovo niko nije ni znao da sam kandidat, nijedan plakat nisam postavio, jer...'

Front09.10.18, 11:09h

'Iznenađen sam da što dobio i jedan glas, gotovo niko nije ni znao da sam kandidat, nijedan plakat nisam postavio, jer...'
On je na Općim parlamentarnim izborima bio kandidat Unije socijaldemokrata (USD) za Skupštinu kantona Sarajevo, a u konačnici je osvojio svega 31 glas

 

Nakon što je u brojnim podacima koji izlaze u javnost poslije nedjeljnih izbora, objavljena i infomacija o glasovima koje su dobile javne ličnosti na izbornim listama, poznati MMA borac i sarajevski ugostitelj Denis Stojnić pojasnio je za DEPO Portal razloge svog lošeg plasmana.


On je na Općim parlamentarnim izborima bio kandidat Unije socijaldemokrata (USD) za Skupštinu Kantona Sarajevo, a u konačnici je osvojio svega 31 glas.


Osjećajući potrebu da to obrazloži, Stojnić navodi da se nije dovoljno angažovao na vlastitoj promociji jer je bio zatrpan drugim poslovnim obavezama.    


- Na minulim izborima sam bio na listi ispred stranke USD, ali zbog sportskih i poslovnih obaveza nisam uopće pravio kampanju niti alarmirao ljude pa s toga i ne čudi mali broj glasova koji sam dobio. Gotovo niko, osim najbližih, nije ni znao da sam u "opticaju" za glasanje, što je i logično jer sam bio koncetrisan na druge aktivnosti, kao što je zapošljavanje ljudi. Niti jedan plakat nisam postavio, čak sam i osoblju rekao da nisam zainteresovan te sam na kraju iznenađen da sam dobio i jedan  glas, budući da niko nije znao ni da sam kandidat. Nakon završetka poslovnih i sportskih obaveza planiram se posvetiti svojoj funkciji u Općinskom vijeću te poziciji u kantonalnoj skupštini na narednim izborima, kaže Denis Stojnić.


Kako su prošle druge javne ličnosti na izborima u Sarajevu možete čitati u tekstu OVDJE.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još