U SBB-u sumnjaju u rezultate brojanja glasova za Predsjedništvo BiH

Ovo je do sada neviđena izborna krađa! Naše izlazne ankete nikako se ne slažu s podacima SDA!

Front07.10.18, 22:38h

Ovo je do sada neviđena izborna krađa! Naše izlazne ankete nikako se ne slažu s podacima SDA!
"Naše izlazne ankete", pojasnio je Arapović, "nikako se ne slažu sa podacima koje objavljuje SDA, a to nam daje za pravo da posumnjamo da su birački odbori, unazad 24 sata, popunjeni od strane jedne vladajuće političke stranke, do kraja korumpirali, odnosno kompromitirali izborni proces“

Šef Izbornog štaba Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Adis Arapović izrazio je sumnju u rezultate brojanja glasova za članove Predsjedništva BiH

 

Ponovio je da je zadovoljan stopom izlaznosti na Općim izborima u Bosni i Hercegovini, te da je i Centralna izborna komisija BiH izjavila da će izlaznost na ovim izborima biti veća od 56 posto" što je dobra vijest za građane i za demokratiju u BiH, ali i za političke stranke koje žele progres".

 

- Međutim, ono u šta sumnjam u ovom trenutku jesu rezultati brojanja za člana Predsjedništva BiH - rekao je Arapović u izjavi za medije.

 

"Naše izlazne ankete", pojasnio je Arapović, "nikako se ne slažu sa podacima koje objavljuje SDA, a to nam daje za pravo da posumnjamo da su birački odbori, unazad 24 sata, popunjeni od strane jedne vladajuće političke stranke, do kraja korumpirali, odnosno kompromitirali izborni proces“.

 

- Vrlo smo ozbiljni u primjedbi da ovo možda znači do sada neviđenu izbornu krađu - naglasio je Arapović.

 

O prvim preliminarnim rezultatima će, kazao je, govoriti tek kada ih CIK BiH objavi.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još