Ćamil Duraković poziva na slogu u izbornoj kampanji

Hajde da nešto napravimo zajedno, da pokažemo narodu da nije jedino što znamo - tući se po džamijama i boriti za fotelje!

Front28.09.18, 09:44h

Hajde da nešto napravimo zajedno, da pokažemo narodu da nije jedino što znamo - tući se po džamijama i boriti za fotelje!
- U ovom vremenu podjela i raskola od biračkog odbora do najvišeg vrha, ja vam ne tražim da uradite ništa za sebe. Tražim da to uradite za svoju djecu. Hajde da zatražimo od svih političkih lidera da bosanski jezik bude uslov za formiranje vlasti - poručio je Duraković

 

 

Kandidat za potpredsjednika entiteta RS Ćamil Duraković danas je zatražio od probosanskih stranaka okupljenim u "Proevropskom bloku" i koaliciji "Zajedno za BiH" da podrže zahtjev kojim se traži od političkih lidera u Sarajevu da odbiju bilo kakav dogovor o formiranju vlasti na državnom nivou bez sporazuma o priznavanju bosanskog jezika i regulisanja statusa službenih jezika u BiH.


- Hajde da nešto napravimo zajedno. U ovom vremenu podjela i raskola od biračkog odbora do najvišeg vrha, ja vam ne tražim da uradite ništa za sebe. Tražim da to uradite za svoju djecu. Hajde da zatražimo od svih političkih lidera da bosanski jezik bude uslov za formiranje vlasti - poručio je Duraković.


- Pozivam ovom prilikom i druge kandidate za potpredsjednikaa RS-a iz reda bošnjačkog naroda da se pridruže ovom zahtjevu. Hajde da napravimo pozitivnu stvar i pokažemo narodu da nije jedino što znamo - tući se po džamijama, smijenjivati jedni druge, te boriti se za fotelje. Možemo li u ovoj izbornoj kampanji uputiti jedan iskren zahtjev koji nema veze sa onim gdje ćemo mi biti 7. oktobra, već gdje će ići budućnost generacija koje dolaze - zaključio je Duraković.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!