Nakon sastanka s glavnim tužiocem Želimirom Lepirom

Advokat Anto Nobilo o slučaju David Dragičević: Krug se sužava...

Hronika26.09.18, 20:54h

Advokat Anto Nobilo o slučaju David Dragičević: Krug se sužava...
Sastanak je održan u zgradi Okružnog Tužilaštva, a Nobilo je kazao da će advokatski tim dati svoj doprinos prema maksimalnim mogućnostima

 

Banjalučko Okružno javno tužilastvo vrlo intenzivno radi na predmetu stradanja Davida Dragičevića i krug se sužava - rekao je Anto Nobilo, jedan od branilaca porodice Dragičević.

 

Nakon sastanka članova advokatskog tima i glavnog banjalučkog okružnog tužioca Želimira Lepira, Nobilo je rekao da u interesu istrage ne može izositi druge detalje.

 

-Tužilaštvo nastavlja rad na ovom predmetu. Teško jeste, nakon šest mjeseci ali se daju maksimalni napori - kazao je Nobilo ističući da je zadovoljan saradnjom koja je ostvarena sa banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom u tom slučaju.

 

I tužilac Lepir je dodao da sarađuju s advokatima u predmetu stradanja tog banjalučkog mladića.

 

- Sve provjeravamo, radimo, istraga je u punom jeku – kazao je on, ističući također da ne može saopćiti druge detalje.

 

Upitan da li je Dalibor Vrećo još tužilac u tom slučaju, Lepir je rekao "naravno", dok je jedan od advokata dodao "o tom po tom".

 

I advokat Ifet Feraget, koji također radi na ovom predmetu, rekao je da se nadaju da će rasvijetliti slučaj Dragičević.

 

Na tome insistira i porodica mladića, koja smatra da je David ubijen i za to optužuju i neke pripadnike MUP-a RS-a, te tvrde da tužilaštvo zataškava slučaj.

 

(FENA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!