Tvrdi da vlast u RS ne čini ništa da se riješi ubistvo Davida Dragičevića

Mektić: Dokaze o umiješanosti policije RS u kriminalne aktivnosti iznijeću poslije izbora

Front23.09.18, 18:43h

Mektić: Dokaze o umiješanosti policije RS u kriminalne aktivnosti iznijeću poslije izbora
Rekao je da vlast u RS ne čini ništa da se riješi ubistvo Davida Dragičevića, i da žele preplašiti građane da ne izađu na izbore

 

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, rekao je da će nakon izbora iznijeti dokaze o umiješanosti policije u RS u kriminalne aktivnosti.

 

On je rekao da ga je prije nekoliko dana tužilaštvo u Banjaluci pozvalo da da izjavu o svojim saznanjima u tom pogledu, ali da je odlučio da neće ništa reći dok, kako je objasnio, ne bude promijenjena vlast u RS.

 

Rekao je da vlast u RS ne čini ništa da se riješi ubistvo Davida Dragičevića, i da žele preplašiti građane da ne izađu na izbore.

 

Govoreći o migrantima, rekao je da je od početka godine do petka u BiH registrovano 14.969, da ih je azil zatražilo 399, dok je ostatak izrazio namjeru za azil, ali je umeđuvremenu napustio BiH dodao je da je po osnovu readmisije BiH prihvatila 761 migranta, a poslala u druge zemlje njih 1.102. Prema njegovim riječima, u BiH se trenutno nalazi oko 1,5 hiljada migranata, i da su svi kapaciteti za njihov smještaj osposobljeni i spremni za upotrebu, osim centra u Agrokomercu u Velikoj Kladuši, za koji je rekao da postoje opstrukcije lokalnih vlasti za prihvat migranata.

 

Mektić je ustvrdio da se s ovoliko malim brojem migranata pokazalo da nisu bile tačne priče o tome da će u BiH doći stotine hiljada migranata, da će dobiti državljanstvo i promijeniti etničku strukturu.

 

"To su, da kažem, bili pokušaji pred izbore pojedinih struktura posebno u RS da na nesreći tih ljudi prave izbornu priču", rekao je Mektić.

 

Mektić je rekao da je EU do sada iz raznih fondova za rješavanje pitanja migranata dala oko devet miliona evra.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!