Posjeta ruskog šefa diplomatije bila 'veoma uspješna'

Crnadak: Lavrov je izrazio interesovanje za slučaj 'David Dragičević', Dodik ga nije uspio iskoristiti za svoju kampanju

Front23.09.18, 14:11h

Crnadak: Lavrov je izrazio interesovanje za slučaj 'David Dragičević', Dodik ga nije uspio iskoristiti za svoju kampanju
On smatra da je veoma važno što je ministar Lavrov posjetio Republiku Srpsku i što je jasno poručio da se Rusija neće miješati u izbore te da nema svoje favorite među partijama i pojedincima u Republici Srpskoj i BiH

 

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je posjeta ministra vanjskih poslova Ruske Fedreacije Sergeja Lavrova bila veoma uspješna i potvrdila je prijateljske odnose s Rusijom.

 

-Najvažnije poruke koje smo čuli bile su da Rusija čvrsto podržava Dejtonski sporazum, da se stvari u BiH mogu mijenjati isključvio dogovorom dva entiteta i tri naroda i uvjeren sam da su ove poruke prihvatljive za svakoga u BiH - naveo je Crnadak u izjavi za javnost.

 

On smatra da je veoma važno što je ministar Lavrov posjetio Republiku Srpsku i što je jasno poručio da se Rusija neće miješati u izbore te da nema svoje favorite među partijama i pojedincima u Republici Srpskoj i BiH.

 

-Jučerašnje izjave Milorada Dodika i sramno izvještavanje RTRS-a i drugih medija koje on kontroliše rezultat su činjenice da Dodik nije uspio da ovu posjetu iskoristi za svoju predizbornu kampanju - navodi Crnadak.

 

Ministar Lavrov je, ističe bh. ministar vanjskih poslova, pokazao "diplomatsku veličinu izbalansiranim i otvorenim nastupom, kao i izražavanjem interesovanja za slučaj "David Dragičević", koji je najvažnije pitanje trenutno u RS".

 

-Bez obzira na negativne stavove predsjednika RS Milorada Dodika, nastaviću da pomažem internacionalizaciji ovog slučaja u narednom periodu, jer vjerujem da se tako doprinosi njegovom rješavanju - poručio je ministar Crnadak, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!