VIDEO/ Ovo je boljelo

'Zato ne igramo parove, brate': Pogledajte zanimljiv detalj koji je obilježio nastup Federera i Đokovića i nasmijao sve

Sport22.09.18, 14:42h

'Zato ne igramo parove, brate': Pogledajte zanimljiv detalj koji je obilježio nastup Federera i Đokovića i nasmijao sve
Zanimljiv detalj obilježio je meč u kojem su Roger Federer i Novak Đoković zaigrali zajednički protiv Jacka Socka i Kevina Andersona

 

U ekshibicijskom dvoboju teniskih reprezentacija Evrope i "Ostatka svijeta" koji je osmislio Roger Federer i njegov menadžerski tim te mu nadjenuo ime Laver Cup, Europljani nakon prva tri pojedinačna meča i dvoboja parova vode sa 3-1, a jedinu pobjedu "domaćinima" dvoboja u Chicagu donijeli su Jack Sock i Kevin Anderson svladavši Federera i Novaka Đokovića u paru, piše Jutarnji.hr.

 

Amerikanac Sock i Južnoafrikanac Anderson slavili su sa 6-7 (5), 6-3, 10-6 te tako spriječili Evropljane da nakon prvog dana imaju stopostotan učinak, iako to ne bi previše značilo za ukupan rezultat ovog trodnevnog natjecanja, jer je format takav da sa svakim novim danom mečevi postaju bodovno sve vredniji. Naime, za pobjedu se prvog dana dobivao jedan bod, drugog dana će ulog biti dva, a trećeg, završnog dana čak tri boda, što je napravljeno kako nijedna reprezentacija ne bi mogla do ukupne pobjede, za koju je potrebno 13 bodova, u dva dana.

 

U trećem gemu prvog seta dogodila se komična situacija. Đoković je u jednom poenu pokušao forehandom prebaciti lopticu, ali je pogodio Federera u donji dio leđa i nasmijao publiku.

 

Obojica su tu zgodu popratili sa smijehom i međusobno se pozdravili.

 

"Zato ne igramo parove, brate", poručio je Federer Đokoviću na prvoj sljedećoj pauzi.

 

"Baš tako, mislim da mi je srce stalo na tri sekunde", odgovorio je Đoković.

 

Svakog dana na rasporedu su tri pojedinačna dvoboja i jedan meč parova.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!