video/ razorni vjetar nosio sve pred sobom

Uragan Florens u SAD dosad ubio najmanje pet osoba, među njima i beba - najgore tek slijedi!

Hronika15.09.18, 08:58h

Uragan Florens u SAD dosad ubio najmanje pet osoba, među njima i beba - najgore tek slijedi!
Stotine hiljada Amerikanaca ostale su bez struje nakon što su rubovi uragana Florens dosegnuli Istočnu obalu SAD. Uragan se kreće prema unutrašnjosti zemlje

 

Zbog udara uragana Florens na Istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država moglo biti puno mrtvih, javlja BBC. Prema najnovijim podacima, uragan je dosad odnio najmanje pet života, a među žrtvama je i beba.

 

Stotine hiljada Amerikanaca ostale su bez struje nakon što su rubovi uragana Florens dosegnuli Istočnu obalu SAD. Uragan se kreće prema unutrašnjosti zemlje - prenosi Avaz.


Uragan je izgubio snagu prilikom približavanja Sjevernoj i Južnoj Karolini i prešao u kategoriju tropske oluje. Do sada je poginulo najmanje pet osoba, prenosi Guardian.

 
No, upozorenja su alarmantna i navodi se da bi ovaj uragan mogao ubiti "velik broj ljudi", a postoji i rizik od "katastrofalnih poplava".

 

uragan-florens-2

 

Vjetrovi nanose ogromne štete, a meteorolozi predviđaju još veće nevrijeme zbog obilnih kiša.

 


 
Pedviđa se da će kiša uzrokovati dodatne poplave jer će intenzitet padavina uzrokovati rast vodostaja na pojedinim područjima i do 12 centimetara u jednom satu. 

 

Poseban problem su pljačkaši koji koriste situaciju i upadaju u kuće evakuiranih ljudi. Najgore tek slijedi, pribojavaju se zvaničnici.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!