SUD DONIO ODLUKU O PRITVORU

Sin advokata Faruka Balijagića ponovo iza rešetaka: Nasrnuo na muškarca 'bmw' džipom, vratio se pa ga izudarao, a onda...

Hronika12.09.18, 09:33h

Sin advokata Faruka Balijagića ponovo iza rešetaka: Nasrnuo na muškarca 'bmw' džipom, vratio se pa ga izudarao, a onda...
Balijagić je automobilom nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio povrede na nogama, a od udarca i pada na beton ova osoba je dobila i povrede glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku

 

 

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adu Balijagića (33) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

 

On je osumnjičen da je u ranim jutarnjim satima 9. septembra 2018. godine, nakon kraće verbalne prepirke sa jednom osobom iz Banovića, svojim automobilom „bmw“ džip tu osobu udario  i nanio mu veći broj  povreda.


Naime, nakon kraće verbalne prepirke koju su imali u ugostiteljskom objektu u hotelu Tuzla, Balijagić je izašao napolje i sačekao ga u svom u vozilu u blizini Filozofskog fakulteta i Gradske uprave u Tuzli. Kada je oštećeni sa prijateljem izašao iz ugostiteljskog objekta, Balijagić je automobilom  nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio povrede na nogama, a od udarca i pada na beton   ova  osoba je dobila i povrede  glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku.


Nakon toga se Balijagić vratio i istom prijetio da će ga ubiti.


U jutarnjim satima osumnjičenog su pripadnici MUP-a TK lišili slobode. Nakon obavljene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost  Tužilaštva.


Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.


U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, navodi se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

 

Podsjećamo, Ado Balijagić i ranije imao problema sa zakonom, i to zbog optužbi za podstrekavanje na ubistvo, zbog čega je i osuđen, ali je  na kraju oslobođen... Naime, prije nepunih godinu dana, tačnije u novembru prosle godine, Vrhovni sud FBiH je nakon žalbe odbrane ukinuo presudu Adi Balijagiću, kojom je bio osuđen na tri godine zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo, razbojništva i ugrožavanja sigurnosti, te je on pušten na slobodu.

 
Kantonalni sud u Sarajevu je početkom maja 2017. osudio Balijagića po svim tačkama optužnice na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

 

Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo podiglo je 8. decembra 2015. godine optužnicu protiv Ade Balijagića i njegovog oca Faruka zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivična djela podstrekavanje na krivično djelo ubistva i teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine. Ado Balijagić se teretio i za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

 
Prema tadašnjoj optužnici, Ado Balijagić je skupa sa ocem tokom juna pa do 3. septembra 2015. podstrekavao na izvršenje krivičnih djela osobe iz kriminalnog miljea.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!