AKO JE ZA PREDSJEDNIKA SRBIJE MILOŠEVIĆ 'VELIKI SRPSKI LIDER'

Za razliku od Vučića iz 90-tih, ovaj današnji u stanju je provesti u djelo prijetnju o 'sto muslimana za jednog Srbina'!

Front09.09.18, 19:13h

Za razliku od Vučića iz 90-tih, ovaj današnji u stanju je provesti u djelo prijetnju o 'sto muslimana za jednog Srbina'!
Mi u GS-u već godinama govorimo o tome da Vučić i njegovi partneri u Bosni i Hercegovini, Dragan Čović i Milorad Dodik, ne odustaju od ratnih ciljeva i da se jedino mijenjaju sredstva kojima ih provode u djelo

 


Povodom sramne izjave predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, izrečene danas na Kosovu, da je Slobodan Milošević „veliki srpski lider“, Građanski savez želi da obavijesti javnost o sljedećem:


Prvo, mi u GS-u već godinama govorimo o tome da Vučić i njegovi partneri u Bosni i Hercegovini, Dragan Čović i Milorad Dodik, ne odustaju od ratnih ciljeva i da se jedino mijenjaju sredstva kojima ih provode u djelo.


Drugo, Vučić i Srbija su bez ikakvih sumnji dio svakog, uključujući i ruske planove za izazivanje nestabilnosti u Bosni i Hercegovini i regionu.


Treće, Vučićeva izjava je još jedna potvrda onoga što govorimo u posljednjih mjesec dana: da je svaki razgovor o promjeni granica u bivšoj Jugoslaviji, odnosno između Kosova i Srbije, ustvari razgovor o promjeni granica i podjeli Bosne i Hercegovine. GS je nažalost još uvijek usamljen u isticanju opasnosti koje u promjenama granica predstavljaju po Bosnu i Hercegovinu.


Dalje, Vučić je danas otkrio da se u odnosu na Vučića iz 1992. i 1995. razlikuje po tome što onaj Vučić nije imao ruske MiG-ove 29, a ovaj današnji ima. I što je za razliku od Vučića iz devedesetih u stanju provesti u djelo prijetnju o „sto muslimana za jednog Srbina“.


GS sa žaljenjem konstatuje da neke lijeve partije u svojim kampanjama koriste pomoć političara iz regiona koji se zalažu za promjene granica i time još jednom pokazuju da između partije i države biraju partiju.


Na kraju, današnja Vučićeva izjava pokazuje i civilizacijske razlike između naših vrijednosti i vrijednosti onih protiv kojih se borimo: naš partner u Srbiji je Čedomir Jovanović, koji je Miloševića izručio tribunalu u Haagu, Čovićev i Dodikov partner je Vučić za kojeg je taj masovni ubica „veliki srpski lider“, navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!