SEFER HALILOVIĆ I BPS POČELI KAMPANJU

Sramota! Izveli su pse da napadaju demobilisane borce, da ih špricaju suzavcima! Stid nas je, tako neće biti!

Front08.09.18, 16:02h

Sramota! Izveli su pse da napadaju demobilisane borce, da ih špricaju suzavcima! Stid nas je, tako neće biti!
Oduzeli su vam status republike, status građana, ukinuli su vam pravo slobode kretanja na cijelom prostoru naše države, ukinuli su vam vojsku, vojni rok, razbili jedinstveni ekonomski sistem, ali su vrlo precizno proveli cijeli set poteza kojima su raselili narod i rasturili zemlju - poručio je Sefer Halilović u svom govoru

 

Sramota! Izveli su pse da napadaju demobilisane borce, da ih špricaju suzavcima! Stid nas je - ako se BPS bude pitao, borci će biti će zaštićeni!


Sinoćnjim skupom u sarajevskoj Općini Hadžići, u punoj multimedijalnoj sali pred 350 gostiju, BPS Kantona Sarajevo otpočeo je svoju izbornu kampanju za Opće izbore 2018.godine, saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.


Skupu su prisustvovali predsjednik BPS-a i kandidat za Parlament BiH - Sefer Halilović, član Predsjedništva BPS-a i kandidat za Parlament Federacije BiH - Muharem Fišo, generalni sekretar BPS-a i kandidat za Parlament Federacije BiH - Zaim Backović, te predsjednik KO BPS Kanton Sarajevo i kandidat za Skupštinu KS - Semir Halilović.


Semir Halilović govorio je o privrednom i socijalnom programu BPS-a, koji BPS misli preduzeti u naredne četiri godine dok je, istovremeno, podsjetio građane Hadžića na brojne inicijative, zakonska rješenja i političke poteze koje je BPS načinio u proteklom mandatu: 


- BPS je uvijek unutar velikih i krupnim procesa koji su važni za državu. Naša težina je u tome da nema ozbiljnih utkamica bez nas a gdje smo mi, tu se ne mogu igrati prljave igre protiv države i naroda - kazao je Halilović.

 

bps-kampanja-2018-2


Muharem Fišo govorio je o reformi boračko-invalidske zaštite, potrebni objavljivanja boračkog registra i poručio da je uređivanje i unaprijeđenje boračkog sistema jedna od politika koje BPS doslijedno sprovodi, kao dio svoje političke patriotske dužnosti. 


- Sramno je da su izveli trenirane pse da napadaju demobilisane borce, da ih špricaju suzavcima, mene je stid šta sam vidio da su radili našim borcima. Neka znate - ako se BPS bude pitao, borci će imati sva prava i bit će zaštićeni.


Pozdravljen ovacijama i ustajanjem cijele multimedijalne sale na noge, građani Hadžića pozdravili su osnivača i prvog komandanta Armije RBiH, generala i predsjednika BPS-a, Sefera Halilovića.


U svom govoru Sefer Halilović je kazao da se Bosna i Hercegovina danas nalazi u težem stanju nego 1992.godine jer se oko državnog statusa i teritorijalne cjelovitosti BiH, "pletu opasne i vrlo koordinirane mreže".


- Sad građani moraju reagovati patriotski, glasati patrtiotski za one ljude za koje su sigurni da su istinski čuvari i graditelji naše države, a u BPS-u ćete naći puno takvih ljudi. Ovo nije vrijeme kada bi se smjeli kockati sa svojim glasom, vježbati demokratiju jer predstojeće vrijeme je, za našu državu, biti ili ne biti - kazao je Halilović i zaključio: 


- Danas našom zemljom upravljaju oni koji su njoj, u svim njenih historijskim trenucima, dali najmanje. Ti ljudi su vama oduzeli status republike, status građana, ukinuli su vam pravo slobode kretanja na cijelom prostoru naše države, ukinuli su vam vojsku, vojni rok, razbili jedinstveni ekonomski sistem, ali su vrlo precizno proveli cijeli set poteza kojima su raselili narod i rasturili zemlju - zaključio je Halilović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!