FOTO/ GALA ZABAVA U NOVOOTVORENOM 'KLUBU 1'

Najviše političke ličnosti, ambasadori, gosti, prijatelji i brojne zvanice na proslavi 75. rođendana Oslobođenja

Nedjeljni magazin07.09.18, 10:28h

Najviše političke ličnosti, ambasadori, gosti, prijatelji i brojne zvanice na proslavi 75. rođendana Oslobođenja
- Usitinu ste bili čuvari i rizničari osnovnih vrijednosti koje krase našu jedinu državu BiH - poručio je sinoć predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić

 

 


Uz gotovo 500 gostiju, u novom prostoru "Kluba 1" najstariji bh. dnevni list Oslobođenje je proslavio 75 godina postojanja.
Svim članovima naše redakcije i našoj glavnoj i odgovornoj urednici Vildani Selimbegović, izdavačima Oslobođenja i na adresu naših Oslobođenjeservisa danima su stizale čestitke.

 


Prije početka zabave u redakaciju Oslobođenja došao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je čestitao veliki jubilej.


- Ovo je izuzetna godišnjica. Oslobođenje 75 godina stoji na braniku odbrane ideje državnosti i onoga što ustvari jeste bit Bosne i Hercegovine, a to je njena multikonfesionalna i multikulturalna slojevitost koje zaslužuju izuzetan respekt. Usitinu ste bili čuvari i rizničari osnovnih vrijednosti koje krase našu jedinu državu BiH - naveo je Zvizdić.


Osobođenje dugih 75 godina baštini ideje borbe za antifašizam, ljudska prava i istinu.


- U plamenu Drugog svjetskog rata, kada je Oslobođenje izdalo svoj prvi broj, već je nestalo više od 20 miliona ljudi. Smrt fašizmu, sloboda narodu, bila je ideja vodilja Rodoljuba Čolakovića, prvog glavnog urednika ove novine, ali i cijelog partizanskog pokreta koji je na ovim našim prostorima izborio slobodu - kazala je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja obraćajujući se brojnim gostima.


Izdavač Oslobođenja Mujo Selimović kazao je da ovaj list nikada nije pao u zabludu da je bilo čije vlasništvo.


- Oslobođenju su uvijek interesi društva i zajednice BiH bili na prvom mjestu i ispred bilo kakvih pojedinačnih, političkih ili ekonomskih interesa izdavača, naveo je Selimović dodajući da to nije tako jednostavno, ali "da to nismo uspjeli napraviti, teško bi danas Oslobođenje bilo to što jeste".


I ambasoasdorica SAD-a u našoj zemlji Maureen Cormack svojim je prisustvom uveličala naš jubilej.


- Hvala što ste me pozvali. Ovo je legendaran list. Imao je veoma važnu ulogu u bitnim događajima u ovoj zemlji. Želim vam još najmanje 75 divnih godina, kazala je Cormack.


Na našim beskomprimisnim nastojanjima da ostanemo objektivni i nezavisni čestitale su nam večeras brojne kolege i partneri, najviši dužnosnici naše zemlje, ali i naši vjerni čitatelji bez kojih Oslobođenje i ne bi uspjelo biti to što jeste, poručuju iz najstarijeg dnevnog liota u BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!