otvaranje koncertom irhada baručije

Danas počinje četvrti Festival ulične umjetnosti (FUU) pod sloganom 'I love my life'

Kultura07.09.18, 08:18h

Danas počinje četvrti Festival ulične umjetnosti (FUU) pod sloganom 'I love my life'
I ove godine na Festivalu ulične umjetnosti u Velikom parku bit će održavan Art market čija će ponuda biti dostupna do kraja vikenda, odnosno do kraja festivala

 

Četvrti Festival ulične umjetnosti (FUU) pod sloganom „I love my life“  počinje danas na platou Narodnog pozorišta Sarajevo koncertom Irhada Baručije. 

 

Na programu Festivala između ostalog će biti: cirkuski duo Master'n'Margarita - „Cabaret for dummies“ sa vatrenom magijom, Altteatra sa predstavom Dame biraju, Jusuf Brkić sa magijom na sazu, bend Gudron, koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenice, otvaranje galerije „Garage art“ u zgradi Papagajka, kao i drugi programi. 

 

I ove godine na Festivalu ulične umjetnosti u Velikom parku bit će održavan Art market čija će ponuda biti dostupna do kraja vikenda, odnosno do kraja festivala. 

 

FUU je spremio i program za najmlađe. Tako će u nedjelju u Velikom parku biti održan dječiji program, a najmlađe će zabaviti teatarska trupa Everyman i Udruženje Bajka kroz radionicu kiparstva i flicanja uz prigodne bajke. Svako dijete će imati priliku da izradi skulpture od vune i osmisli svoje malo pozorište bajki, a također će imati priliku učestvovati na radionici klesanja i radionici modelovanja. 

 

U kompleksu zgrade Papagajka moći će se pogledati murali umjetnika Rikarda Druškića, Muhameda Baručije, Deni Božića, Romana Kuduzovića, Maje Batine i studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajeva. 

 

Kolektivna izložba fotografija "Lična istorija FUU-a u zadnje 4 godine" bit će otvorena od 25. septembra do  25. oktobra u Centru kulture i mladih Općine Centar.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!