STRAVA U BIH/ Zbog porodičnih problema

Učenik sedmog razreda nekoliko minuta prije početka nastave skočio kroz školski prozor

Hronika05.09.18, 14:53h

Učenik sedmog razreda nekoliko minuta prije početka nastave skočio kroz školski prozor
Nakon posjeta Drugoj osnovnoj školi Osmanović je kazao da je naređeno ravnateljima i psiholozima da se održi sastanak psihologa te počne i s komunikacijom s roditeljima kako bi se ovakvi i slični događaji spriječili

 

Učenik sedmog razreda Druge osnovne škole u Brčkom jutros je nekoliko minuta prije početka školske nastave skočio kroz prozor i, prema riječima predstojnika Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senada Osmanovića, učenik je izvan životne opasnosti. 

 

Osmanović je kazao da je učenik vjerojatno skočio zbog obiteljskih problema i pritiska koje je osjećao, dodajući da je se radi o odličnom učeniku i da nije problematičnog ponašanja, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH. 

 

- Učenik je izvan životne opasnosti i prošao je uz lakše tjelesne ozljede. Utvrdit će se odgovornost svih aktera školskog sustava. Prema neslužbenim informacijama, učenik je samovoljno skočio, vjerojatno zbog obiteljskih problema i pritiska koje je osjećao - kazao je Osmanović. 

 

Dodao je kako je današnji događaj još jedan pokazatelj da obrazovne institucije, ali i roditelji, trebaju više surađivati i baviti se više odgojnim radom, a komunikacija između stručnih timova svih škola, razrednih starješina, roditelja i učenika mora se podići na veću razinu. 

 

- Apeliram na roditelje da, koliko mogu, kontroliraju i društvene mreže, da obrate pažnju s kim njihova djeca komuniciraju, druže se, ali i da očekivanja uspjeha od učenika budu u nekom realnom odnosu i mogućnostima. Često se djeci učenicima postavljaju veći zahtjevi, što im stvara određeni pritisak i, nažalost, mogu reagirati na način kao što se danas desilo - kazao je Osmanović. 

 

Nakon posjeta Drugoj osnovnoj školi Osmanović je kazao da je naređeno ravnateljima i psiholozima da se održi sastanak psihologa te počne i s komunikacijom s roditeljima kako bi se ovakvi i slični događaji spriječili. 

 

- Danas je treći dan škole i nije se moglo pretpostaviti da će se ovo desiti. Vjerojatno se nikada neće moći 100 posto determinirati svaki problem, ali razrednik mora znati kakve probleme učenik ima i u obitelji i školi. To dobar razrednik može i treba znati kako bi se u suradnji sa školskim timom, psihologom i pedagogom prevenirale nemile situacije - kazao je Osmanović.

 

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!