VIDEO/ dramatični incidenti

Izbila velika tuča između boraca i specijalaca: Policija upotrijebila suzavac, ima povrijeđenih

Hronika05.09.18, 13:13h

Izbila velika tuča između boraca i specijalaca: Policija upotrijebila suzavac, ima povrijeđenih
Danas je istekao rok koji su borci dali predstavnicima vlasti da zakažu hitnu sjednicu oba Doma Parlamenta FBiH, gdje će se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica

 

Demoblisani borci blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu, nakon čega je došlo do incidenta.

 

Nakon što su se okupili pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, demobilisani borci blokirali su glavnu saobraćajnicu u centru Sarajeva, Obalu Kulina bana. Tu je došlo do incidenta između boraca i pripadnika policije, javlja N1.

 

borci-suzavac2

 

Kako prenosi Faktor, izbila je velika tuča između grupe demobilisanih boraca i pripadnika specijalne policije koja je upotrijebila suzavac protiv grupe učesnika protesta. Dvojici policajaca je pozlilo, a nekoliko pripadnika policije su obliveni krvlju. 

 

 

Podsjetimo, danas je istekao rok koji su borci dali predstavnicima vlasti da zakažu hitnu sjednicu oba Doma Parlamenta FBiH, gdje će se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

 

borci-suzavac

 

Oba Doma su usvojila zakon - ali u različitim tekstovima, što je bio jedan od razloga za nezadovoljstvo. 

 

U razgovoru su ponovo poručili da će "zagorčati život političarima", a ako se njihovi zahtjevi ne ispune "izbora neće biti". 

 

Ispred zgrade Vlade FBiH ostat će do ispunjenja njihovih zahtjeva uz skandiranje "hoćemo registar".

 

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još