Slavila noć prije fatalnog incidenta

Misterija sve dublja: Otkriveno s kim je manekenka na jahti milijardera 15 minuta pred smrt imala 'mučan razgovor'

Hronika05.09.18, 13:10h

Misterija sve dublja: Otkriveno s kim je manekenka na jahti milijardera 15 minuta pred smrt imala 'mučan razgovor'
Viđena je kako razgovara sa drugim članom posade, pripadnikom obezbjeđenja, nekih 15 minuta prije incidenta

 

Australijska manekenka s “Instagrama”, koja je pronađena obješena na superjahti meksičkog milijardera na kojoj je radila, neposredno pred fatalni incident prolazila je kroz težak raskid.

 

Dvadesetogodišnju Sinead McNamara kolege su tješile oko 15 minuta prije nego što je njeno tijelo u nesvjesnom stanju pronađeno zapleteno u brodsku užad na krmi “Majanske kraljice IV”, koja je bila ukotvljena u Argostoliju na grčkom ostrvu Kefalonija. Izgleda da je manekenka skočila preko palube tokom ranih jutarnjih časova prošlog petka, svega nekoliko minuta nakon mučne konverzacije sa jednim od čuvara.

 

Pronađena je bez svijesti, zapletena u užad, na krmi luksuzne jahte u 1.45 ujutro. Njeno tijelo prvi je primijetio kapetan druge jahte koji je želio da ostane anoniman. On je alarmirao osoblje “Majanske kraljice IV”. Brodski ljekar je pokušao da je oživi, ali je djevojka upala u komu, nakon čega su je helikopterom hitno prevezli u bolnicu u Atini, međutim bilo je prekasno.

 

S jedne strane “Majanske kraljice IV” bila je ukotvljena britanska jahta “Gospa Mej od Glandora”, a neimenovani član posade je vjerovatno posljednja osoba koja je vidjela manekenku živu.

 

- Incident se dogodio tokom noći, dok smo svi spavali. Međutim, ujutro je bilo jasno da se nešto dogodilo i upitao sam čovjeka koji je isporučivao zalihe na “Majansku kraljicu” šta se dešava – rekao je neimenovani član posade susjedne jahte.

 

-Viđena je kako razgovara sa drugim članom posade, pripadnikom obezbjeđenja, nekih 15 minuta prije incidenta. Vidio sam kako čuvar hoda po jahti noću kako bi sve bilo bezbjedno. Ne znam da li je on pronašao djevojku i uzbunio ostale, ali je kapetan druge jahte koja je bila usidrena na drugoj strani od nas otišao u pomoć. On nije bio isprva siguran šta se događa, mislio je da je u pitanju neka šala, ali se približio da vidi šta se događa – naveo je on.

 

Noć prije fatalnog incidenta slavila

 

Noć prije nego što je umrla Sinead je, kako prenosi “Mirror” bila sretna i vesela. Manekenka je 24 sata prije smrti plesala i pila sa prijateljima u Argostoliju, potvrdio je Makais Čaliodis, menadžer bara “Barok” u kojem je Sinead bila te noći sa društvom.

 

- Stigla je sa petoro prijatelja oko 5.30 popodne prošle srijede. Sjedila je na jednoj od stolica pored bara sa dva muška prijatelja, popila je dva koktela i pojela klupski sendvič. Djelovalo je da su svi dobrog raspoloženja i veoma sretni. Zabavljali su se – naveo je Čaliodis.

 

Društvo je napustilo bar oko 7.30 uveče, ali su se neki od njih, uključujući Sinead, vratili u 1.00 u noći.

 

-Posljednji put kad sam je vidio popela se na jednu od stolica i plesala na njoj – rekao je Čaliodis.

 

Manekenka je napustila bar pola sata kasnije, dok su neki njeni prijatelji ostali do zatvaranja u 3.00.

 

Kamera na superjahti

 

Vjeruje se da su posljednji trenuci njenog života uhvaćeni jednom od bezbjednosnih kamera postavljenih na jahtu vrijednu 190 miliona dolara, a snimak je ključni dio policijske istrage o misterioznoj smrti manekenke.

 

Policija takođe pregleda fotografije i poruke pronađene na Sineadinom telefonu. Izvor iz Obalske straže izjavio je za “Daily Mail” da je tijelo manekenke pronađeno na krmi privezano za jedno od užadi od sidra.

 

- Jahta je bila usidrena odmah do kancelarije Obalske straže, koja radi 24 sata dnevno, pa smo mogli brzo da reagujemo – istakao je taj izvor.

 

Vlasti su saopštile da je moguće da je u pitanju samoubistvo, ali je pokrenuta istraga zbog misterija vezanih za njenu smrt.

 

Tijelo u lošem stanju

 

Mrtvozornik koji je sproveo autopsiju potvrdio je da je uzrok smrti vješanje, a da će rezultati dodatnih testova biti poznati za nekoliko mjeseci. On je savjetovao Sineadinu majku Kylie i sestru Loren da ne gledaju njeno tijelo jer je “u lošem stanju”.

 

Sinead je radila posljednju smjenu na jahti i očekivala je dolazak majke i sestre sljedećeg dana, koje su putovale iz Australije da zajedno provedu odmor u Grčkoj. Majka i sestra manekenke, čije će tijelo biti prevezeno kući u utorak popodne, saznale su za njenu smrt tokom leta.

 

Sinead McNamara, zvijezda sa “Instagrama”, preselila je prije više godina iz Port Makarija u Sidnej, a u Grčku je stigla sredinom juna ove godine, nakon što je obišla Bali, Aljasku i Vitsandej ostrva. Radila je svega četiri mjeseca na šestospratnoj jahti u vlasništvu meksičkog rudarskog magnata Alberta Bajleresa, čija se imovina procjenjuje na 9,6 milijardi dolara. Bajleres nije bio na jahti u vrijeme kobnog incidenta, ali se još nije oglasio u medijima povodom ovog slučaja.

 

“Majanska kraljica” napustila je luku u ponedjeljak uveče, nakon što je zadržana u Argostoliju radi istrage.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!