FOTO/ AKCIJA USPJEŠNO ZAVRŠENA

Nesreća na Bjelašnici: Planinar povrijeđen u kanjonu Rakitnice, spašavala ga GSS služba Sarajevo

Hronika04.09.18, 16:35h

Nesreća na Bjelašnici: Planinar povrijeđen u kanjonu Rakitnice, spašavala ga GSS služba Sarajevo
Nesreća se dogodila u kanjonu Rakitnica, a prema za sada dostupnim informacijama povrijeđen je stariji muškarac koji se okliznuo i pao

 

Foto: GSS - stanica Sarajevo

 

Prema informaciji koju je u javnost uputila Gorska služba spašavanja Sarajevo, danas se na Bjelašnici dogodila nesreća u kojoj je povrijeđen jedan planinar.


Nesreća se dogodila u kanjonu Rakitnice oko 13 sati, a prema za sada dostupnim informacijama povrijeđen je stariji muškarac koji se okliznuo i pao.

 

gss


- Ekipa GSS-a stanica Sarajevo pripremila je opremu za spasavanje i krenula terenskim vozilom prema Lukomiru, potvrđeno je za DEPO Portal.

 

Akcija spašavanja trajala je oko dva sata. Prvi tim spasilaca krenuo je prema mjestu nesreće oko 13:30 sati, a drugi tim kao ispomoć u 14:15 sati.

 

gss-lukomir


U 14:49 h spasioci su stigli u Lukomir i rasporedili se ka Studenom potoku, gdje se nalazio povrijeđeni muškarac; 45 minuta kasnije akcije je bila završena, a unesrećeni zbrinut, prebačen u vozilo i transposrtovan ka Hitnoj pomoći u Sarajevu.    

 

Težina povreda i drugi detalji ove nesreće za sada nisu poznati.

 

gss-bjelasnica-3

 

gss-bjelasnica-4

 

gss-bjelasnica-2

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!