Crnadak nakon izjava da šef diplomatije Kosova nije dobrodošao u RS

Kada je posljednji put Pacoli bio u Banjaluci, domaćin mu je bio Dodik. Ima policiju, pa neka spriječi njegov dolazak!

Front03.09.18, 19:48h

Kada je posljednji put Pacoli bio u Banjaluci, domaćin mu je bio Dodik. Ima policiju, pa neka spriječi njegov dolazak!
Crnadak smatra da je Dodikov stav još jedna u nizu "praznih izjava"

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je da predstavnici Prištine učestvuju na regionalnim sastancima isključivo u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine, u okviru briselskih razgovora i uz punu saglasnost zvaničnog Beograda.

 

Komentarišući izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika, "da ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banju Luku 5. septembra i da ga je šef bh. diplomatije pozvao kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći", Crnadak je rekao da, kada je posljednji put Pacoli bio u Banjoj Luci, domaćin mu je bio Milorad Dodik.

 

- Dodik ga je tada dočekao na aerodormu, imao s njim poslovne sastanke i nakon toga nastavio s njim druženje u kafani. Za razliku od Dodika ja s njim nemam takve sastanke. Jedino se susrećemo na regionalnim sastancima, poput ovog koji treba da bude u Banjoj Luci 5. septembra - tvrdi Crnadak.

 

Smatra da je Dodikov stav još jedna u nizu "praznih izjava".

 

- Ako je bio ozbiljan, on ima policiju i pravosuđe i neka ga spriječi - dodao je Crnadak, uvjeren da neće biti smetnji tokom neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova 5. septembra u Banjoj Luci.

 

On će u Banjoj Luci biti domaćin neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP), koji će biti održan u okviru jednogodišnjeg predsjedanja Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom.

 

- Moja odluka je bila da takav važan sastanak bude u Banjoj Luci i svi treba da znaju da je ovo jedna od najdugotrajnijih regionalnih inicijativa i učešće predstavnika Prištine je definisano u dogovoru s Beogradom - istakao je Crnadak.

 

Naveo je da BiH u posljednje četiri godine nije priznala nezavisnost Kosova samo zato što su se tome protivili član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić i on, a Dodik u tome nije imao nikakvu ulogu, osim što ih je u tome podržavao, na čemu mu se zahvaljuje.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!