Predsjednik Srbije kaže da je spreman 'platiti cijenu'

Vučić: Svako normalan bi potpisao svako Dodikovo slovo, ali nismo uvijek racionalni

Front17.08.18, 20:10h

Vučić: Svako normalan bi potpisao svako Dodikovo slovo, ali nismo uvijek racionalni
Vučić je kazao da želi da ostane zapisano u istoriji da je pokušao da taj problem riješi

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je spreman i da zna kolika se cijena plaća za hrabrost u Srbiji, za predlaganje onoga što srpske uši ne vole da čuju, ali da je odlučan da uđe u istoriju kao neko ko je 'bar pokušao da riješi pitanje Kosova i Metohije'.

 

Vučić je podsjetio da u međunarodnom okruženju, u svijetu, postoje mnogi koji bi željeli postizanje dogovora, mir, ali i neki koji bi željeli manje, a takvih primjera ima i u zemlji.

 

– Ušao sam u nešto što je najteže, iako su ljudi govorili da ih je baš briga. Onda su neki pomislili da iskoriste to kao priliku za dolazak na vlast, za pljačku, a sve su radili sa nejasnom politikom, ne čujem nikakva rješenja. Dovoljno sam spreman i znam kolika se cijena plaća za habrost, za predlaganje onoga što srpske uši ne vole da čuju, ma koliko to bilo tačno, istinito i precizno rečeno – objasnio je on.

 

Vučić je ukazao da se na primjeru predsjednika RS Milorada Dodika, koji je rekao sve što je tačno o KiM, kako je prošao.

 

– Svaki normalan i racionalni čovjek bi svako slovo potpisao. Međutim, nismo uvijek racionalni. Ponekad volimo da sebe lažemo, da nas drugi lažu, da živimo u svom svijetu. Ja ću da se borim koliko i dokle mogu – poručio je on.

 

Vučić je kazao da želi da ostane zapisano u istoriji da je pokušao da taj problem riješi.

 

– Moj motiv nije novac, bogaćenje, već pokušaj rješavanja problema -naglasio je on. Pred početak obraćanja novinarima Vučić je u šali ljekarima poručio “moraćete da pregledate koliko mi je visok šećer, mnogo vode pijem”.

 

(atvbl.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!