Novi detalji sramotne antireklame za Hrvatsku

Sin vlasnika pansiona koji je otkazao smještaj brazilskom gay paru: Ne primamo takve jer orgijaju!

Hronika08.08.18, 08:47h

Sin vlasnika pansiona koji je otkazao smještaj brazilskom gay paru: Ne primamo takve jer orgijaju!
Brazilac je neugodnu korespondenciju podijelio sa svojim pratiteljima na Twitteru, što je, barem prema trenutačnim reakcijama komentatora, poprilično osramotilo Hrvatsku

 

U jeku turističke sezone incident u Zadru izazvao je skandal u domaćoj, ali i svjetskoj javnosti. Fabiano Vallim, gost iz Sao Paula u Brazilu, radiolog i ljubitelj fotografije, bukirao je hotelski smještaj na zadarskoj adresi Ul. Alessandra Paravije 14, i to preko međunarodnog servisa Booking.com, da bi mu nakon nekoliko dana smještaj bio naprasno otkazan. U inboks Booking.com profila Fabianu je, naime, stigla odbijenica sljedećeg sadržaja:

 

“Odbijeni ste. Ne primamo homoseksualce. Otkažite svoju rezervaciju. Tomislav Gospić.”

 

U potpisu je stajalo ime pretpostavljenog vlasnika zadarskog hotela s četiri zvjezdice koji se - ironično - naziva “Identitet”. Vallim, koji je na odmor planirao stići sa suprugom, na poruku mu je odgovorio.

 

“Dragi Tomislave Gospić, iznenadio me vaš nepristojan odgovor na moju rezervaciju. Homofobno ponašanje poput vašega trebalo bi biti zabranjeno u čitavom svijetu. Ali, i dalje vjerujem u dobre ljude. Vi niste jedan od njih. Siguran sam kako ćete razumjeti da ću zadržati svoju rezervaciju do 30. kolovoza jer to je moj dogovor sa servisom Booking.com. Nadam se da će vas oni nekako kazniti.

 

Oduvijek slušam vrlo lijepe stvari o Hrvatskoj ali, naravno, vi ne biste bili dio toga. Jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio.”, prenosi Jutarnji.

 

Brazilac je neugodnu korespondenciju podijelio sa svojim pratiteljima na Twitteru, što je, barem prema trenutačnim reakcijama komentatora, poprilično osramotilo Hrvatsku.

 

“Hrvatska, mjesto gdje je more bistrije od ljudi”, napisao je komentator Anto, a Fabianova se objava brzo počela šerati i lajkati na Twitteru u znak podrške. Vallim je u originalnoj objavi na Twitteru označio i ugledni New York Times, pa ne bi bilo čudno da se i oni raspišu o ovoj situaciji sljedećih dana.

 

“Stvarno sam u šoku kako su se prema meni ponijeli domaćini hotela u Hrvatskoj. Homofobija zaista boli”, napisao je.

 

Na broj spornog hotelskog smještaja, javio se vlasnikov sin Aleksandar, koji je objasnio kako je on upravo na putu i ne zna o čemu je riječ. Nakon objašnjenja da je njegov otac odbio primiti homoseksualca u svoj hotel i da sada o tome piše čitav Twitter, a za priču su se zainteresirali domaći i strani mediji, na što je komentirao da su “imali negativna iskustva s homoseksualcima iz Slovenije, koji su u hotelu orgijali i ostavili velik nered, nakon čega su odlučili da neće više primati homoseksualce”.

 

- Aleksandar, što bi bilo da su heteroseksualci orgijali i ostavili nered, biste li i dalje primali heteroseksualce? - upitali su novinari Jutarnjeg.

 

Zatečeni momak je zatim bez odgovora uljuđeno dao kontakt svojega oca.

 

- Siesta mi traje do 17 sati, nemojte me maltretirati - kazao je Tomislav Gospić i poklopio slušalicu. Kad su ga opet nazvali da bi mu rekli kako upravo pišu tekst i da im treba njegov komentar, začudio se što se o tome uopće piše, rekavši da ga “Twitter i mediji uopće ne zanimaju” te da “on ima pravo na svoj život i svoje odluke”.

 

- Ovi što pišu po Twitteru samo potvrđuju da sam ja u pravu - kazao je uvjereno Gospić i poklopio slušalicu.

 

Čitav tekst čitajte OVDJE.

 

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook