dramatični događaji

Incident na petlji Šićki Brod: Demobilisani borac prijetio da će se zapaliti

Hronika06.08.18, 16:02h

Incident na petlji Šićki Brod: Demobilisani borac prijetio da će se zapaliti
Razlog okupljanja boraca na petlji Šićki Brod je to što sjednica nadležne komisije Parlamenta FBiH na kojoj bi trebao biti usaglašen tekst boračkog zakona, nije zakazana za sutra nego za četvrtak

   
Na petlji Šićki Brod danas oko 14.30 sati dogodio se incident kada se jedan o demobilisanih boraca, koji su blokirali ovu saobraćajnicu, polio benzin oko sebe i prijetio da će se zapaliti. U ovoj namjeri muškarca su spriječili ostali demonstranti koji su bili na petlji, saznajemo od očevidaca.


Saobraćaj na zapadnom ulazu u Tuzlu bio je blokiran oko pola sata. Nakon incidenta s demobilisanim borcem, policija je vrlo brzo sa soabraćajnice sklonila desetak bivših boraca, koji su napravili blokadu i saobraćaj se sada odvija bez poteškoća.

 

Niko od okupljenih demonstranata nije davao nikakve izjave i nije poznato da li su potpuno odustali od blokade saobraćaja.

 

Razlog okupljanja boraca na petlji Šićki Brod je to što sjednica nadležne komisije Parlamenta FBiH na kojoj bi trebao biti usaglašen tekst boračkog zakona, nije zakazana za sutra nego za četvrtak.

 

(Faktor, Foto: Čitatelj/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook