četvoro hospitaliziranih

Tri uposlenika Elektroprivrede BiH smrtno stradala u Hidroelektrani 'Una – Kostela' zbog curenja plina

Hronika02.08.18, 15:38h

Tri uposlenika  Elektroprivrede BiH smrtno stradala u Hidroelektrani 'Una – Kostela' zbog curenja plina
- Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja

 

U nesreći u Hidroelektrani "Una – Kostela“, nadomak Bihaća, smrtno su stradale tri osobe, dok je četvrta hospitalizovana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju, najvjerovatnije zbog curenja plina. 

 

Policijska stanica u Bihaću je iza 13.00 sati zaprimila telefonski poziv zaštitara, koji je bio na obezbijeđenju Hidroelektrane u Kostelima. Isti je saopćio da je došlo do havarije unutar same Hidroelektrane, te da ima povrijeđenih osoba. 

 

- Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja. 

 

Kako je javila Fena u međuvremenu, tri uposlenika JP Elektroprivreda BiH koji obavljaju poslove održavanja u Hidroelektrani  „Una Kostela“ (područje Grada Bihaća), smrtno su stradala u nesreći koja se dogodila prilikom čišćenja drenažnog sistema Hidroelektrane. 

 

Četiri uposlenika su povrijeđena i hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici „Dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.  

 

Uzroci nesreće bit će poznati po okočanju uviđaja i  istrage. Uviđaj na mjestu nesreće izvršio je  postupajući tužilac Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. 

 

Stradali uposlenici obavljali su radne zadatke u okviru redovnog godišnjeg održavanja, saopćeno je iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook