Likvidacija Miše Ognjanovića u Beogradu

Da li je ubijeni advokat Luke Bojovića nova žrtva krvavog obračuna dvije porodice: Bio na listi za odstrel?

Hronika29.07.18, 19:31h

Da li je ubijeni advokat Luke Bojovića nova žrtva krvavog obračuna dvije porodice: Bio na listi za odstrel?
Dragoslav Miša Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom

 

Dragoslav Miša Ognjanović (57), advokat porodice Luke Bojovića, ubijen je sinoć na Novom Beogradu, a u pucnjavi je ranjen i njegov sin Petar (26).

 

Ognjanović je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe. Njegov sin, prema svemu sudeći, nije bio meta napada - ranjen je u desnu šaku i zbrinut je u Urgentnom centru, odakle je ubrzo pušten.

 

Juče nije bilo poznato koliko napadača je spremilo sačekušu za poznatog beogradskog advokata, koje su oružje koristili niti kako su pobjegli sa lica mjesta: prema riječima novopostavljenog načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, istraga je i kasno sinoć bila u toku, a u policijskoj akciji "Vihor" blokirani su izlazi iz grada u pokušaju da se uhapse ubice.

 

Dragoslav Miša Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom. Posljednjih godina ponajviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike. Nedavno je zastupa Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića. Prije tri godine, policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika te grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

 

Šaranović je, inače, ubijen prošle godine u Budvi, prije nego što je Specijalni sud u Beogradu donio presudu protiv njegove grupe kojom je Sašu Cvetanovića oglasio krivim za ubistvo Lukinog brata. Ognjanović je u tom postupku zastupao oštećene - porodicu Bojović.

 

Policija u ovom trenutku ne zna koji je motiv ubistva poznatog advokata. Ipak, simptomatično je da je samo u posljednja dva mjeseca ubijeno nekoliko bliskih saradnika i prijatelja Luke Bojovića u Beogradu.

 

Najprije je krajem maja ove godine ubijen Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, ispred auto-perionice na Karaburmi. Napadači su u njega ispalili nekoliko hitaca i motorom pobjegli u pravcu Zvezdarske šume, gdje su vozilo spalili. Policija je saopštila da je identifikovala osumnjičenog za to ubistvo i raspisala potjernicu.

 

Idućeg mjeseca, u bombaškom napadu ubijen je Siniša Milić Boske, šef obezbjeđenja Bojovićevog klana u Beogradu, još jedan istaknuti pripadnik klana. Početkom ovog mjeseca, u Antverpenu je uhapšen Veljko Banović Votka, najbliži Bojovićev saradnik, kod kog je nađeno preko milion eura u kešu, stečenih, kako se sumnja, trgovinom kokainom.

 

Pozadina pomenutih ubistava nije poznata. Nezvanično, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa škaljarcima) ili sukob unutar klana.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook