uhapšene tri osobe iz Zenice

Online prodavali nepostojeće proizvode putem interneta: Ojadili desetine državljana BiH i zemalja regiona

Hronika26.07.18, 16:40h

Online prodavali nepostojeće proizvode putem interneta: Ojadili desetine državljana BiH i zemalja regiona
Prilikom pretresa, do sada je pronađena i oduzeta određena količina novca, računara i druga računarska oprema, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa spomenutim krivičnim djelom

 

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK),  poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području tog kantona, a u vezi s krivičnim djelom  - prevara. 

 

U sklopu tih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području općine Zenica, te su lišene slobode tri osobe iz Zenice inicijala M. B. (1994.), A. V. (1996.) i Dž. A. (1990.) koje se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više online prevara putem interneta, nudeći na prodaju određene „nepostojeće“ proizvode, pri čemu je oštećeno više desetina fizičkih osoba iz BiH i zemalja regiona -  Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, pri čemu im je pričinjena veća materijalna šteta (tačan iznos se još utvrđuje). 

 

Prilikom pretresa, do sada je pronađena i oduzeta određena količina novca, računara i druga računarska oprema, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa spomenutim krivičnim djelom. 

 

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će biti u zakonskom roku predane Kantonalnom tužilaštvu ZZDK uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook