iz udruženja stižu oštre osude

'Žena-žrtva rata': Radeta pokazuje svima da mračna Srbija još uvijek živi, tražimo reakciju nadležnih u BiH!

Hronika24.07.18, 17:23h

'Žena-žrtva rata': Radeta pokazuje svima da mračna Srbija još uvijek živi, tražimo reakciju nadležnih u BiH!
Radeta je vijest o smrti predsjednice Udruženja 'Majke Srebrenice' Hatidže Mehmedović na svom Twitteru prokomentirala riječima da je umrla Hatidža Mehmedović 'iz udruženja biznismenki Srebrenice. Također je napisala i „Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi“

 

Članovi Udruženja 'Žena-žrtva rata' zgroženi su gnusnim komentarima poslanice Šešeljeve stranke u Skupštini Srbije Vjerice Radete na vijest o smrti naše heroine Hatidže Mehmedović. 

 

- Naslušali smo se i načitali raznih uvreda, brutalnosti, doživjele i preživjele sve i svašta i borile se same. Ali ovoga puta tražimo od nadležnih institucija u BiH da reaguju, da Skupštini Srbije i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću upute oštru protestnu diplomatsku notu, jer komentar nije ostavila „obična građanka Srbije“, već narodna poslanica Vjerica Radeta, koja  pokazuje svima da mračna Srbija iz Miloševićevog vremena još uvijek živi – navodi se u saopćenju Udruženja 'Žena-žrtva rata+. 

 

Radeta je vijest o smrti predsjednice Udruženja 'Majke Srebrenice' Hatidže Mehmedović na svom Twitteru prokomentirala riječima da je umrla Hatidža Mehmedović 'iz udruženja biznismenki Srebrenice. Također je napisala i „Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi“.  

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook