nakon izjava o ezanu i arlaukanju

Predrag Kojović: Milorad Dodik nastoji dehumanizirati muslimane... Nisam vjernik, ali sam uvijek bio ponosan...

Front23.07.18, 12:36h

Predrag Kojović: Milorad Dodik nastoji dehumanizirati muslimane... Nisam vjernik, ali sam uvijek bio ponosan...
Jedna od posljednjih Dodikovih izjava u kojoj je ezan nazvao “arlaukanjem”, predsjednik Naše stranke Predrag Kojović smatra da bi trebalo pravosuđe sankcionirati, te da treba doći kraj takvoj vrsti političkog istupanja


Intenziviran govor mržnje predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika kako se približivaju Opći izbori u Bosni i Hercegovini zabrinjavaju domaću, ali i svjetsku javnost.

 

Jedna od posljednjih Dodikovih izjava u kojoj je ezan nazvao “arlaukanjem”, predsjednik Naše stranke Predrag Kojović smatra da bi trebalo pravosuđe sankcionirati, te da treba doći kraj
takvoj vrsti političkog istupanja, a tu odluku moraju donijeti birači.


„To je nesumnjivo govor mržnje. Milorad Dodik je u svojim verbalnim incidentima s tom izjavom možda i najdalje otišao jer ona spada u red onih krojenih u propagandnom štabu Radovana Karadžića kojima se muslimane nastojalo dehumanizirati u očima njihovih sugrađana drugih vjeroispovijesti.

 

Nisam vjernik, ali sam uvijek bio ponosan da ezani i crkvena zvona u BiH stvaraju harmoniju koja se rijetko gdje u svijetu može čuti. Oni kojima to smeta i koji u tome ne vide ljepotu očigledno ne mogu razumjeti duh Bosne i Hercegovine. Građani BiH, Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Ostali moraju konačno preuzeti odgovornost koju im demokratski pružaju i u oktobru hrabro reći, dosta je bilo sijanja mržnje, hoćemo mir i zajedništvo i državu koja se bavi budućnošću i ekonomskim progresom svih. Dodik i slični su eho prošlosti, jednog tragičnog vremena.

 

Vrijeme je za nove ljude i politiku čistog obraza, otvorene ruke i zajedništva”, komentirao je Kojović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook